Не рецепт, а золото! Королівський манник на молоці зі сметанним кремом – пишний, вологий і дуже смачний

Манник за цим рецептом виходить неймовірно пухким, ніжним і вологим, а в поєднанні зі сметанним кремом він стає смачнішим за торт. Готується такий пиріг швидко і просто.

В кулінарії часто звичайне борошно замінюють манкою. Це й не дивно, адже випічка з манкою виходить набагато цікавішою. Вона має рихлу структуру і залишається більш вологою і соковитою. Пропонуємо до вашої уваги рецепт дуже смачного манника, від якого неможливо відірватися. Його можна робити і без крему, та в поєднанні зі сметанним кремом, він має неймовірний смак.

Необхідні інгредієнти:

  • борошно – 1 склянка +3 ст.л;
  • манна крупа – 1 склянка;
  • цукор – 1 склянка;
  • сіль – 1 дрібка;
  • ванільний цукор – 10 г;
  • розпушувач тіста – 2 ч.л;
  • олія рослинна без запаху – 0,5 склянки;
  • молоко – 1 склянка;
  • яйця – 1 шт.
  • Для крему:
  • сметана – 300 г;
  • цукрова пудра – 3 ст.л.

Спосіб приготування:

У глибоку миску всипаємо всі сухі інгредієнти: цукор, борошно, манну крупу, сіль, ванільний цукор та розпушувач тіста. Розмішуємо до однорідності. Далі до сухих інгредієнтів додаємо молоко, олію і вбиваємо 1 яйце. Все ретельно змішуємо вінчиком до утворення однорідної маси без грудочок. Консистенція тіста має вийти, як густа сметана. Залишаємо тісто на 10-15 хвилин, щоб набухла манка.

Рецепт пухкого і ніжного манника на молоці зі сметанним кремом
Рецепт пухкого і ніжного манника на молоці зі сметанним кремом

Форму для випічки змащуємо олією і перекладаємо туди тісто. Випікаємо манник у зарання розігрітій духовці при температурі 180 градусів 25-30 хвилин.

В цей час готуємо крем-заливку. Для цього у мисці змішуємо сметану та цукрову пудру. Цим кремом потрібно покрити манник, як тільки ми виймемо його з духовки. Таким чином частина корему розтане і просочить пиріг, зробивши його більш вологим, а частина крему залишиться на поверхні манника.

Рецепт пухкого і ніжного манника на молоці зі сметанним кремом
Рецепт пухкого і ніжного манника на молоці зі сметанним кремом

Виймаємо готовий манник з духовки, заливаємо кремом і даємо постояти у формі до повного охолодження. Лише після цього манник виймаємо з форми і подаємо до столу.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

54 річна українська Мадонна Ірина Білик не припиняє епатувати публіку: про цікаві факти з життя поп-діви

Чому українську співачку Ірину Білик часто називають українською Мадонною? Мабуть, через те, що вона неймовірно талановита, часто змінює свій імідж, та має величезний вплив на шоу-бізнес.

Запікаю картоплю у маслі, роблю легкий салат і — шикарна вечеря на столі: картопля по-французьки у духовці

Запрошуємо вас відкрити нові смакові горизонти з нашим сьогоднішнім меню вечері, яке складається з найпростіших, доступних, але неперевершених страв.

“Головне, я цього хочу”: дружина Віктора Павліка Репяхова хоче народити доньку, але співак не мотивований

В сімейних планах Віктора Павліка та Каті Репяхової народження доньки могло б виглядати як завершення ідеальної картини. Але, на жаль, не завжди всі мрії легко здійснюються.