Беру 2 буряка й готую цю смакоту на сніданок замість простих бутербродів: чоловік в тормозок на роботу бере

Замість бутербродів із ковбасою можна приготувати домашнім дещо набагато смачніше й, головне, корисніше. Якщо зробити бурякову намазку, виглядатиме страва дуже яскраво.

Вам знадобиться:

  • 2 буряки;
  • 1 кисло-солодке яблуко;
  • 3 зубці часнику;
  • 70 г вершкового сиру;
  • 2 г солі.
Бурякова намазка на хліб

З мінімуму продуктів вийде дуже смачна страва – бурякова намазка. Буряк відваріть у кожушках. Звісно, овоч можна запекти й у духовці в фользі. Так вийде хоч і корисніше, але набагато довше.

Бурякова намазка на хліб

Коли буряк прохолоне, зніміть шкірочку й подрібніть у блендері. Можете скористатися тертушкою, але з дуже дрібними отворами. З обчищеного від шкуринки та внутрішніх кісточок яблука теж слід зробити пюре.

Бурякова намазка на хліб

Часник краще брати літній, яровий. Зубці в нього не такі великі, натомість вони більш ароматні та не гірчать. Зніміть плівочки й пропустіть зубці крізь прес. Додайте часник до буряка, яблука та тертого сиру. Перемішайте, щоб маса вийшла однорідна.

Покладіть намазку до холодильника на 30 хвилин. Після цього можете намащувати на хліб й подавати до столу. Неважливо, чи буханець світлий, чи темний. Головне, щоб був свіженьким.

Бурякова намазка на хліб

Вийде однаково смачно й гостро. Така яскрава закуска подається до перших страв у будні. На святковому столі теж приверне увагу гостей своєю яскравістю. Можна давати чоловіку на обід на роботу.

Вершковий сир за необхідності сміливо замінюйте на твердий чи плавлений. Можете навіть додавати кисломолочний. І кожного разу бурякова страва набуватиме нового відтінку смаку. За бажанням, можете додати ще й жменьку подрібнених волоських чи будь-яких інших горішків. Насіння соняшника чи гарбуза теж стане у пригоді.