Смажена картопля з кропом та часником: як у бабусі, але швидше – за 20 хвилин. Дуже задоволена цим рецептом

Картопля за цим рецептом виходить неймовірно смачною, ароматною і апетитною. Зовні вона виходить хрумкою, а в середині вона дуже м'яка і ніжна.

Мабуть немає людей, які не люблять картоплю. В нашій країні цей коренеплід дуже популярний і є ледь не основою раціону багатьох людей. Картоплю смажать, варять, запікають, готують супи, салати та начинки для вареників та пиріжків.

Пропонуємо до вашої уваги ще один цікавий варіант приготування смаженої картоплі. Для її приготування вам знадобиться картопля маленького розміру з тонкою шкіркою. Звісно, найсмачніше буде використати молоду картоплю, та це не обов’язково.

Необхідні інгредієнти:

  • картопля маленька – 1 кг;
  • часник – 3 зубчика;
  • кріп – 1 пучок;
  • олія – 50 мл;
  • сіль, перець за смаком.

Спосіб приготування:

Картоплю потрібно ретельно вимити. Якщо картопля молода, або просто має тоненьку шкірку, чистити її не потрібно. Якщо картопля має товсту шкірку, її краще очистити.

В глибоку сковорідку наливаємо олію, її має бути багато. Додаємо на пательню 2-3 зубчика часнику. Його потрібно розчавити ножем. Далі викладаємо у розігріту сковорідку вимиту і висушену картоплю.

Рецепт смаженої картоплі з кропом і часником: хрумка зовні і ніжна в середині

Смажимо картоплю на середньому вогні під закритою кришкою 30 хвилин. Час від часу картоплю помішуємо. Слідкуйте, щоб конденсат, який утворюється на кришці, не потрапляв до картоплі. Його потрібно зливати. Через 30 хвилин знімаємо зі сковорідки кришку і продовжуємо смажити картоплю без кришки ще 10 хвилин.

Рецепт смаженої картоплі з кропом і часником: хрумка зовні і ніжна в середині

Час від часу помішуємо. В кінці приготування додаємо до картоплі сіль. Перекладаємо готову картоплю у миску і посипаємо порізаним кропом.

Готова картопелька виходить неймовірно смачною. Зверху утворюється приємна, хрумка скоринка, а в середині картопля дуже ніжна і м’яка. Кріп та часник ідеально доповнюють смак цієї страви.

Смачного!