Беру звичайний лаваш і фарш, а виходить така смакота! Ліниві чебуреки за 5 хвилин без замішування тіста

Для того, щоб приготувати смачні чебуреки, не обов'язково годинами стояти біля плити і заморочуватися з тістом. До вашої уваги рецепт смачних чебуреків за 10 хвилин.

Чебуреки – великі пиріжки з м’ясом та тонким тістом, смажені у фритюрі. Ця страва хоч і не найкорисніша, але дуже смачна. Щоб приготувати чебуреки за класичним рецептом потрібно витратити не одну годину і мати кулінарний хист. Якщо ви не хочете годинами стояти біля плити, або просто не маєте на це часу, рецепт лінивих чебуреків вам стане при нагоді. Готуються вони за 10 хвилин, без замішування тіста.

Необхідні інгредієнти:

  • лаваш круглий – 7 шт;
  • фарш – 200 г;
  • цибуля – 1 шт;
  • вода – 20 мл;
  • яйце – 1 шт;
  • сіль, перець, спеції за смаком.

Спосіб приготування:

Для цього рецепту краще використовувати свинячий фарш, або курячий з додаванням сала. До фаршу додаємо дрібно нарізану, або натерту на крупній тертці цибулю. Додаємо сіль, перець та трішки води. Все ретельно перемішуємо.

Замість тіста у цьому рецепті використовується лаваш. Обирайте невеликий, тонкий лаваш круглої форми.

В окремій мисці збиваємо яйце. Беремо лаваш і по кругу змащуємо його яйцем. На одну сторону лаваша викладаємо фарш тонким шаром і накриваємо його другою частиною лаваша.

Рецепт лінивих чебуреків за 10 хвилин

Притискаємо краї. Так робимо зі всіма заготовками.

Смажимо чебуреки на розпеченій олії з двох боків до рум’яності. Олії наливаємо не мало, щоб чебуреки на половину були покриті олією. Смажимо на середному вогні, не накриваючи кришкою. Готові чебуреки викладаємо на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир.

Рецепт лінивих чебуреків за 10 хвилин

Чебуреки готові. Вони виходять хрумкі зовні і соковиті та ніжні в середині. Такі чебуреки найсмачніше смакувати гарячими, коли вони тільки посмажилися. Та і в холодному вигляді ліниві чебуреки залишаються смачними.

Смачного!