Дайте медаль тому, хто придумав цей рецепт! Нереальна смакота з фаршу і сиру: готую замість звичайних котлет

Такі запечені котлети з сиром стануть ідеальним варіантом для смачної вечері, або стануть зіркою вашого святково столу. Вони дуже смачні та соковиті.

Котлети – страва, якою вже нікого не здивуєш. Якщо в 90-х цю страву готували на святковий стіл, то зараз її готують лише для повсякденного харчування. Та навіть таку банальну страву, як котлети можна приготувати оригінально і зробити її в рази смачнішою. Такі котлети з сирною начинкою у духовці точно не буде соромно подати на святковий стіл.

Необхідні інгредієнти:

  • фарш свинячий – 1 кг;
  • сир твердий – 200 г;
  • цибуля – 2 шт;
  • часник – 2 зуб.;
  • яйця – 4 шт;
  • сметана – 2 ст.л;
  • петрушка – пару гілочок;
  • олія – 3 ст.л.

Спосіб приготування:

Цибулю нарізаємо дрібним кубиком і обсмажуємо на олії 3-4 хвилини до золотистості.

3 яйця зарання відварюємо вкруту. Натираємо відварені яйця на тертці. Додаємо до яєць нарізану петрушку, сметану, сіль і ретельно перемішуємо.

До фаршу додаємо обсмажену цибулю, вичавлюємо часник, додаємо 1 сире яйце, сіль, перець та улюблені спецій. Ретельно перемішуємо фарш. Зверніть увагу, що для цього рецепту краще обрати свинячий фарш, якщо ви берете курячий, чи яловичий, додайте до фаршу також трохи сала.

Рецепт соковитих м’ясних гнізд з сирною начинкою у духовці

З м’ясного фаршу потрібно сформувати круглі котлети злегка плескатої форми. Викладаємо їх у форму для запікання, змащену 1 ст.л. рослинної олії.

У центрі кожної котлети робимо невелике заглиблення і викладаємо туди підготовлену начинку з яєць.

Рецепт соковитих м’ясних гнізд з сирною начинкою у духовці

Кожну котлетку засипаємо щедрою порцією натертого сиру.

Рецепт соковитих м’ясних гнізд з сирною начинкою у духовці

Форму закриваємо фольгою. Випікаємо страву у зарання розігрітій духовці при температурі 180 градусів 30 хвилин. Через 30 хвилин знімаємо з форми фольгу і запікаємо котлетки ще 5-8 хвилин.

Готові котлетки подаємо до столу гарячими. Вони ідеально поєднуються з різноманітними гарнірами з картоплі, макаронами, чи свіжим салатом.

Смачного!