Беру картоплю, 400 г фаршу і готую улюблену смакоту на вечерю: бюджетний рецепт. Швидко і без заморочок

Хрумка паніровка, ніжне тісто і соковита начинка – саме такими виходять зрази за цим рецептом. Так страва точно сподобається і дорослим і дітям.

Картопляні зрази – досить проста і популярна страва, та не всі вміють готувати її смачно. У когось тісто виходить занадто щільним, а в когось навпаки – розвалюється. Пропонуємо до вашої уваги дуже вдалий рецепт картопляних зразів з фаршем. Вони виходять хрумкі зовні, з ніжним тістом і соковитою начинкою.

Необхідні інгредієнти:

для тіста:

  • картопля – 1 кг;
  • яйця – 1 шт;
  • крохмаль – 2 ст.л;
  • сіль за смаком.

Для начинки:

  • фарш – 400 г;
  • цибуля – 1 шт;
  • сіль, перець, паприка за смаком.

Для кляру:

  • яйця – 2 шт;
  • панірувальні сухарі – 200 г.

Спосіб приготування:

Картоплю потрібно очистити і відварити до готовності в підсоленій воді. З готової картоплі зливаємо всю воду і переминаємо до стану пюре. Додаємо до пюре яйце, кромаль і ретельно перемішуємо.

Рецепт ніжних картопляних зразів з фаршем
Рецепт ніжних картопляних зразів з фаршем

Підготуємо начинку. Для цього на рослинній олії обсмажуємо дрібно нарізану цибулю. Коли цибуля стане прозорою, додаємо до неї фарш. Обсмажуємо фарш до готовності. В кінці додаємо сіль, перець, паприку і добре перемішуємо.

В окремій мисці збиваємо 2 яйця з дрібкою солі. Окремо насипаємо панірувальні сухарі. Формуємо зрази. Ложкою набираємо картопляну масу, у руках з неї формуємо коржик. В центр коржика викладаємо ложку фаршу і защіпуємо краї. Так формуємо зрази зі всього тіста та начинки. Обвалюємо кожен виріб у яйці, а потім у панірувальних сухарях. Потім знову обвалюємо у яйці і знову у сухарях. Так паніровка буде хрумкою і відчутною.

Рецепт ніжних картопляних зразів з фаршем
Рецепт ніжних картопляних зразів з фаршем

Обсмажуємо зрази у розпеченій олії з двох боків до золотистості. Виймаємо готові вироби на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир.

Рецепт ніжних картопляних зразів з фаршем
Рецепт ніжних картопляних зразів з фаршем

Такі зрази ідеально смакують гарячими. Подавайте їх з різноманітними соусами, а також з овочевими салатами.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

“Лікували не від того”: у сестри Жанни Фріске, яка померла від онкології, стався рецидив раку з метастазами

Рідна сестра відомої російської співачки Жанни Фріске, яка відійшла у вічність майже 10 років тому, розповіла про негаразди, з якими довелось зіткнутись.

Поки готувалось, встигла зібратись на роботу: закрутила сосиску в лаваш, помастила яйцем та кинула в духовку

Найпростіший варіант сніданку – лаваш із сосискою. Розповідаємо, як приготувати поживний перекус для всієї родини, але при цьому не запізнитись на роботу.

Коли вдома є фарш і трішки картоплі: рецепт моєї свекрухи, гості називають його справжнім делікатесом!

М'ясний фарш з картоплею та сиром, запечені в духовці – ідеальний варіант, якщо хочеться побалувати себе та домашніх смачненьким. Швидше записуйте рецепт!