Рецепт випросила у ресторані, він був найдорожчий у меню: без салату “Монпасье” тепер не обходяться свята

Такий апетитний салат можна назвати різними назвами, але від цього менш смачним він точно не стане. Спробуйте приготувати страву на власній кухні!

Особливий смак такої апетитної закуски визначається неординарним поєднанням інгредієнтів. Приготувати апетитну закуску ви можете, не докладаючи особливих зусиль. Втім, навіть примхливих гурманів таке частування приємно здивує, адже його смак неможливо зрівняти ні з чим. Отже, берімося до справи! Проте, кулінари запевняють – вам варто одразу приготуватись. Після першої ложки готового салату ви не зможете зупинитись.

Кулінари розповіли, як приготувати смачний салат Монпасье на власній кухні без клопоту та швидко

Інгредієнти:

  • 300 грамів курячого філе;
  • 1 невелика головка айсберга;
  • 200 грамів консервованої кукурудзи;
  • 4 великі яйця;
  • 150 грамів твердого сиру;
  • 1 келих винограду;
  • 1/2 чашки майонезу;
  • Сіль та чорний перець на смак.

Спосіб приготування:

Найголовніший інгредієнт салату – м’ясо, а тому спочатку потрібно приготувати його. Для цього потрібно відварити м’ясо у злегка підсоленій воді, а після приготування перекласти його в окрему тарілку до повного охолодження. Далі вам потрібно нарізати його на невеликі шматочки. Салат айсберг потрібно порвати руками або також нарізати гострим ножем. Твердий сир натріть на тертці, а курячі яйця відваріть та наріжте кубиками. Виноград розріжте навпіл і, за бажання, видаліть кісточки.

У великій мисці об’єднайте куряче філе, айсберг, кукурудзу, нарізані яйця, твердий сир та виноград. Додайте майонез і перемішайте, щоб усі інгредієнти були рівномірно покриті соусом. Додайте сіль та чорний перець на власний смак. Перед подачею прикрасьте салат залишками твердого сиру і виноградом. Ви можете також додати кілька крапель лимонного соку для особливого смаку.

Кулінари розповіли, як приготувати смачний салат Монпасье на власній кухні без клопоту та швидко

До слова, ви можете складати салат шарами – для цього у довільному форматі оберіть, який продукт буде першим шаром, який другим і так далі. Кожен шар потрібно змащувати майонезом. Смачного!