Вечеря без грама м’яса за копійки. Готую ці котлети вже цілий тиждень, тільки гарнір міняю: моя імпровізація

Цей рецепт вас дійсно здивує, адже котлети, в яких немає ні грама м'яса, важко відрізнити від класичних. Котлети виходять соковиті, ніжні і дуже смачні.

Цей рецепт підійде вам, якщо ви дотримуєтесь посту, не вживаєте м’яса з етичних міркувань, або просто хочете урізноманітнити своє меню новими стравами. Котлети за цим рецептом візуально і на смак максимально схожі на м’ясні, хоча у їхньому складі немає ні грама м’яса, чи сала.

Необхідні інгредієнти:

  • гречка – 1 склянка;
  • вода – 2 склянки;
  • картопля – 2 шт;
  • цибуля – 1 шт;
  • яйце – 1 шт;
  • сіль, перець, спеції за смаком;
  • олія для смаження.

Спосіб приготування:

Гречку промиваємо, заливаємо водою у співвідношенні 1:2 і варимо до готовності у підсоленій воді. Готову гречку охолоджуємо і збиваємо погружним блендером до стану пюре, або пропускаємо через м’ясорубку.

Картоплю очищаємо і натираємо на дрібній терці. Цибулю натираємо на крупній терці. Перекладаємо натертці овочі до гречки. Туди ж додаємо яйце, сіль, перець та улюблені спеції. Сюди ідеально підійдуть паприка, хмелі-сунелі, сухий часник та готові приправи до м’яса. Все ретельно перемішуємо.

Рецепт смачних пісних котлет без грама м'яса
Рецепт смачних пісних котлет без грама м’яса

З готового фаршу формуємо котлетки круглої або продовгуватої форми. Для того, щоб вони краще формувалися, руки можна змочувати у холодній воді.

На пательні розігріваємо сковорідку з олією. Викладаємо котлети на розпечену пательню і смажимо з двох сторін на середньому вогні. Кришкою накривати не потрібно. Смажимо котлети до легкої рум’яної скоринки.

Рецепт смачних пісних котлет без грама м'яса
Рецепт смачних пісних котлет без грама м’яса

Готові котлети подаємо до столу гарячими. Вони ідеально смакують з різноманітними гарнірами і свіжими салатами. Цікаво, що гречка у цих котлетах не відчувається. Консистенція та смак страви нагадує м’ясні котлети. Вони соковиті, ніжні і дуже смачні.

Не бійтеся експериментувати на кухні і смачного!

Популярне

Схожі статті

Готую замість Олів’є на свята! Салат “Ніжний” з крабовими паличками: можу з’їсти одразу 2 порції! Рецепт

Салат "Ніжний" дуже смачна та красива закуска, викладена шарами, яка прикрасить будь-який стіл. А приготувати такий салат зовсім не складно. Спробуйте!

Знаю секрет, як подати макарони для гостей на святковий стіл: роблю макаронні гнізда з фаршем і запікаю

Страви з макаронів зазвичай вживають у будень, та якщо зробити макаронні гнізда з фаршем та запекти у духовці, вийде настільки крутезно, що не соромно буде подати й на святковий стіл.

Злата Огнєвіч дуже прив’язана до батька: де нині перебуває родич співачки, як виглядає і чим займається

Тато Злати Огнєвіч усе життя пропрацював хірургом. Тож коли почалося повномасштабне вторгнення, не схотів їхати за кордон в евакуацію, а продовжив рятувати життя українських солдатів.