Піддивилася, як свекруха готує картоплю: тепер сама так роблю і побільше, щоб на весь тиждень вистачило

З цим рецептом картоплі по-селянськи ви здивуєте свою родину та гостей, оскільки завдяки одному кулінарному секретику картопля виходить смачніше за ресторанну. Спробуйте і переконайтеся самі.

Картопля по-селянськи – це страва, яка завжди смачна та доречна, яка була і буде серцем сімейних обідів. Сьогодні поділюся  з вами одним секретом цієї чудової страви, який зробить її ще смачнішою. Ваші гості будуть просити добавки, а рідні будуть замовляти приготувати її ледь не щодня.

Секрет ідеальної картоплі по-селянськи

Інгредієнти:

  • 6-7 середніх картоплин
  • 4 столові ложки оливкової олії
  • 3 столові ложки майонезу
  • 1-2 зубчики часнику
  • Сіль, Чорний перець, Паприка копчена, Італійські трави

Приготування:

Картопля по-селянськи за новим рецептом
  1. Почніть з відварювання картоплі. Для цього почистіть та помийте картоплю, поставте на середній вогонь у каструлю з водою. Додайте трохи солі для смаку. Варіть картоплю до того часу, поки вона буде трошки м’якою ззовні, але не розвалюється,  і сирою всередині. Це займе близько 10-15 хвилин.
  2. Поки картопля вариться, готуйте соус. Для цього змішайте оливкову олію, майонез, дрібно нарізаний часник, сіль, чорний перець, паприку копчену та італійські трави.
  3. Після варіння картоплі, зніміть її з вогню та дайте трохи охолонути. Потім обережно розріжте кожну картоплю на чотири дольки. Занурте у приготований соус на кожну картоплю, забезпечуючи, щоб він пропитав кожен шматочок.
  4. Перемістіть картоплю на протвінь, застелений папером для запікання або антипригарним килимком. Розігрійте духовку до 200 градусів та поставте форму з картоплею в духовку пектися протягом 15-20 хвилин, або доки картопля не буде злегка золотистою та хрусткою.
  5. Після запікання вийміть картоплю з духовки та подайте гарячою. Прикрасьте свіжою зеленню, якщо бажаєте. Ця страва чудово підходить як гарнір до м’яса або риби, або ж може бути самостійним смачним обідом. Ідеально смакуватиме з вашим улюбленим соусом, хумусом, а також свіжими овочами.