Кладу фарш на капусту і запікаю в духовці – так смачно, що не відірватись: рецепт лінивих голубців по-новому

Капустяні стейки з фаршем – один з варіантів приготування лінивих голубців. Страва виходить смачною, соковитою, ситною і корисною. Ідеальний варіант вечері, чи обіду.

Якщо ви любите голубці, ця страва вам точно сподобається. Готуються такі капустяні стейки дуже швидко і просто, а смак у них відмінний. Така страва підійте не лише всім любителям смачненького, а й тим, хто слідкує за своєю фігурою і здоров’ям. Капустяні стейки з фаршем – досить низькокалорійна страва, але дуже смачна.

Необхідні інгредієнти:

  • капуста молода – 2 маленькі качани;
  • фарш курячий – 600 г;
  • кетчуп – 3 ст.л;
  • сметана – 3 ст.л;
  • сир твердий – 100 г;
  • сіль, перець за смаком.

Спосіб приготування:

Для цього рецепту потрібно використовувати саме молоду капусту, адже вона м’яка та ніжна. Нарізаємо капусту шайбами  товщиною до 1 см.

Деко застеляємо папером для випічки, змащуємо олією і викладаємо капусту. Зверху капусту присолюємо і додаємо трішки перцю.

Рецепт запечених стейків з капусти з м'ясним фаршем
Рецепт запечених стейків з капусти з м’ясним фаршем

Фарш (курчий, або свинячий нежирний) солимо, перчимо, додаємо спеції за смаком і столову ложку води для соковитості. Все ретельно перемішуємо. Викладаємо фарш на стейки з капусти, розрівнюємо по всій поверхні. Зверху капусту з фаршем змащуємо спочатку кетчупом, а потім сметаною. Можна окремо змішати кетчуп та сметану і цим соусом змастити стейки.

Рецепт запечених стейків з капусти з м'ясним фаршем
Рецепт запечених стейків з капусти з м’ясним фаршем

Ставимо деко у розігріту духовку і випікаємо при температурі 180 градусів 30-35 хвилин. Після цього виймаємо страву з духовки, кожен стейк посипаємо натертим твердим сиром і запікаємо ще хвилин 5-10. Для цієї страви ідеально підійде сулугуні, або моцарела. Також можна використати звичайний твердий сир, по типу Голландського.

Готову страву подаємо до столу гарячою. Такі стейки з капусти є самостійною стравою і не потребують доповнення у вигляді гарніру. Вони виходять дуже соковитими і ніжними. Крім того, такі стейки можна їсти навіть на ніч, адже вони точно не зашкодять вашій фігурі.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Слідом за Потапом забуде дорогу додому: Каменських підкорює іспанське телебачення неоднозначною піснею

Знаменита співачка Настя Каменських все частіше зʼявляється на іспанському телебаченні та все рідше на українському. Невже артистка планує кардинальні зміни у творчому шляху?

Полякова спекла паску сама, а Осадча і Ребрик купили: українські зірки показали, як відсвяткували Великдень

Серед українських знаменитостей майже не знайшлося тих, хто самостійно спік паски на Великдень. Та Оля Полякова вразила публіку своєю майстерністю і показала, як працює на кухні.

І тільки смерть розлучила їх: Скрябін, Писанка та чоловік Тіни Кароль до останнього подиху жили у шлюбі

Міцні зіркові родини іноді здатна розбити лише смерть. Дуже прикро, що подібне сталося з Кузьмою Скрябіним, Русланою Писанкою та чоловіком Тіни Кароль. Другі половинки зберігають вірність.