Повернулась додому голодна, а чоловік сказав: “Зараз покажу трюк” і відварив ароматну картоплю за 3 хвилини

Рецепт приготування картоплі у мікрохвильовій печі, який допоможе отримати смачний гарнір — швидко та просто! Про покроковий процес та корисні поради — читайте в нашому матеріалі.

Ароматна картопля, приготована у мікрохвильовій печі, виходить дуже смачною, так само як і відварена на плиті чи запечена в духовці. Проте такий рецепт має велику перевагу — швидке приготування. Тому сьогодні ми підготували корисний лайфхак, який заощадить ваш час і зусилля.

Для приготування вам потрібна картопля, поліетиленовий пакет і мікрохвильова піч. За бажанням, ви можете нарізати картоплю довільними кусочками та доповнити овочами, але це необов’язково.

Ароматна картопля за 3 хвилини

Покроковий рецепт

  1. Картоплю обирайте невеликих розмірів, адже чим більша картопля, тим довше вона буде варитися. Шкірку зчищати необов’язково. Добре промийте за допомогою щітки під проточною водою, ретельно ополосніть та обсушуйте паперовими рушниками.
  2. Якщо ви плануєте готувати картоплю з іншими овочами, то їх слід ретельно очистити та нарізати бажаними кусочками. Ця страва добре смакуватиме з ріпчастою цибулею, часником і морквою.
  3. Перекладіть підготовлену картоплю у звичайний поліетиленовий пакет. Якщо додаєте інші овочі, то також додайте рослинну олію та улюблені спеції.
  4. Потім зав’язуйте пакет щільним вузлом і зробіть проколи у трьох місцях за допомогою зубочистки чи виделки, щоб гаряче повітря мало змогу виходити з пакета під час приготування.
  5. Перекладіть пакет із картоплею на термостійку тарілку та відправляйте у мікрохвильову піч на 3-4 хвилини (точний час залежить від розміру картоплі та потужності печі).
  6. Якщо картопля буде не повністю готова, рекомендується кілька разів струсити пакет і залишити в печі ще близько 2 хвилин.
  7. Готову страву можна подавати як гарнір або використовувати для приготування салатів. Смачного!