На Масницю обов’язково готую Римський пиріг: печу млинці, перемащую згущівкою з горішками – чоловік нахвалює

Римський пиріг приготувати дуже просто. Гірка млинців, перемащених згущівкою з горішками сподобається всім без виключення. Тож можна ласувати на Масницю й не тільки всією родиною.

Вам знадобиться:

  • 375 мл молока;
  • 220 г борошна;
  • 75 г вершкового масла;
  • 3 яйця;
  • 1 ст.лож. олії;
  • 1 ст.лож. ванільного цукру;
  • 0,25 ч.лож. солі.

Для начинки:

  • 400 г згущеного молока;
  • 200 г волоських горіхів.
Римський млинцевий пиріг зі згущівкою

Для приготування Римського пирога продукти дістаньте з холодильника завчасно, щоб набули кімнатної температури. Яйця беріть великі. Якщо у вас не відбірні, тоді додайте 4 штуки.

У мисці з’єднайте яйця, ванільний цукор й сіль. Збийте вінчиком, щоб маса стала однорідною. Влийте половину нехолодного молока. Перемішайте. Додайте розтоплене вершкове масло.

Римський млинцевий пиріг зі згущівкою

Всипте просіяне борошно. Перемішайте, щоб не було грудочок. Долийте решту молока. Залиште тісто, щоб настоялося протягом 10 хвилин. Потім перемішайте. Воно має стати більш в’язким.

Римський млинцевий пиріг зі згущівкою

Поставте пательню на вогонь. Змастіть олією перед першим млинцем. Далі продовжуйте випікати млинці без жиру. Підсмажуйте їх з обох боків до рум’яності. Готовим виробам дайте повністю прохолонути.

Римський млинцевий пиріг зі згущівкою

Тим часом висипте на суху сковорідку волоські горіхи й підсмажте їх. Далі подрібніть у блендері або поріжте ножем. Кілька горішків залиште цілими, щоб прикрасити верх тортика.

Змастіть млинці згущівкою та присипте подрібненими горіхами й викладіть один на один. Зверху присипте подрібненими горіхами й викладіть половинки від цілих горіхів. Поставте Римський пиріг у холодильник мінімум на 2 години. Коли просотається, його можна вживати.

Популярне

Схожі статті

Просто перемішую всі продукти ложкою і в духовку! Можна пекти з будь-якими фруктами: рецепт смачного пирога

Жоден куплений пиріг не зрівняється з ароматною домашньою випічкою, яку тільки дістали з духовки. Приготуйте цей простий пиріг на кефірі з фруктами і ви буде вражені його неперевершеним смаком.

Перестала купляти магазинні сосиски: з курячого філе готую сардельки вдома. Так дешевше і без консервантів

Не обовʼязково йти в магазин за сосисками, коли їх з легкістю можна приготувати вдома. Цей варіант набагато смачніше та корисніше, оскільки використовуються лише натуральні складники. 

Скальпель ще не торкнувся їхнього обличчя: рідкісні фото, якими були до пластики Білик, Ротару і Пугачова

З роками все більше знаменитостей удосконалюють свою зовнішність за допомогою пластики. Ірина Білик, Софія Ротару та Алла Пугачова не стали виключенням.