Спробувала на ювілеї свекрухи салат “Каприз” і одразу замінила ним “Олів’є” у своєму меню: нереально смачний

Салат "Каприз" не може не сподобатися, адже інгредієнти в ньому ідеально поєднуються між собою. Салат виходить соковитим, ніжним, ситним і нереально смачним.

Якщо ви любите дивувати свої рідних новими стравами, цей рецепт вам стане при нагоді. Салат “Каприз” сподобається всім, хто любить поєднання курки та грибів у страві. Салат виходить досить ситним, але не позбавлений ніжності і легкості.

Необхідні інгредієнти:

  • печериці – 200 г;
  • куряча грудка – 300 г;
  • консервована кукуруза – 200 г;
  • консервований горошок – 200 г;
  • мариновані огірки – 150 г;
  • маслини без кісточок – 150 г;
  • майонез – 2 ст.л;
  • сіль, перець за смаком.

Спосіб приготування:

Печериці миємо і нарізаємо пластинками. Обсмажуємо гриби спочатку на сухій пательні, щоб вони випустили весь сік. Коли рідина випарується, додаємо до грибів трішки олії, солимо, перчимо і обсмажуємо ще кілька хвилин до золотистості.

Курячу грудинку нарізаємо середнім кубиком і обсмажуємо на сухій пательні до рум’яності. М’ясо солимо та перчимо. На цьому етапі важливо не пересушити курку. Смажити м’ясо потрібно кілька хвилин. Як тільки ви побачили, що воно підрум’янилось, відразу знімайте його з пательні.

Рецепт святкового салату Каприз з грибами і маслинами

Гриби та курку повністю охолоджуємо і лише тоді перекладаємо у салатник.

Мариновані огірки ріжемо кубиком і перекладаємо до інших інгредієнтів. Туди ж додаємо консервовані горошок та кукурудзу. Маслини ріжем кружальцями і додаємо до інших інгредієнтів. Замість маслин також можна використати оливки, тоді кількість маринованих огірків треба зменшити.

Рецепт святкового салату Каприз з грибами і маслинами

Заправляємо салат майонезом, перемішуємо і пробуємо. За необхідності додаємо до салату сіль. Якщо ви хочете зробити салат більш легким, для заправки змішайте майонез і сметану у рівних пропорціях.

Салат готовий, після заправлення відразу подавайте його до столу.

Смачного!