Вечеря без грама м’яса за копійки. Готую ці фрикадельки цілий тиждень, тільки гарнір міняю. Моя імпровізація

Смачні і соковиті фрикадельки без грама м'яса – це не вигадка, а реальність. Спробуйте раз приготувати за цим рецептом і ви постійно будете готувати такі фрикадельки.

Їжа без м’яса може бути ситною, різноманітною і дуже смачною. Якщо ви дотримуєтесь посту, не вживаєте м’ясо з етичних міркувань, чи просто хочете урізноманітнити свій раціон цікавими стравами, цей рецепт вам стане при нагоді. Фрикадельки по цьому рецепту виходять не лише смачними, а й поживними, з високим вмістом білку. Вони ідеально поєднуються з різноманітними гарнірами.

Необхідні інгредієнти:

  • консервована квасоля – 2 банки;
  • рис – 150 г;
  • цибуля – 1 шт;
  • морква (крупна) – 1 шт;
  • томатний соус або перетерті томати – 200 г;
  • молоко – 250 мл;
  • борошно – 1 ст.л;
  • вершкове масло – 30 г;
  • сіль, перець, спеції за смаком.

Спосіб приготування:

Рис промиваємо і відварюємо у підсоленій воді до готовності. Цибулю ріжемо дрібним кубиком, моркву натираємо на крупну тертку. Обсмажуємо цибулю з морквою на рослинній олії до м’якості. Перекладаємо засмажку у глибоку миску.

Беремо консервовану квасолю, можна взяти звичайну відварену. Перекладаємо квасолю у чашу блендера і збиваємо її, але не однорідне пюре, а в пюре зі шматочками. Перекладаємо пюре з квасолі у миску із засмажкою. Туди ж додаємо відварений рис. Додаємо до інгредієнтів сіль, перець і улюблені спеції. Сюди ідеально підійдуть паприка, сухий часник та мускатний горіх. Ретельно перемішуємо фарш.

Рецепт смачних фрикадельок у соусі без грама м'яса
Рецепт смачних фрикадельок у соусі без грама м’яса

Готуємо соус. Для цього на пательні розігріваємо вершкове масло і додаємо до нього борошно. Обсмажуємо борошно постійно помішуючи до легкого карамельного кольору. Далі додаємо гаряче молоко і добре мішаємо. Додаємо до соусу сіль, мускатний горіх і проварюємо до загустіння.

Рецепт смачних фрикадельок у соусі без грама м'яса
Рецепт смачних фрикадельок у соусі без грама м’яса

Форму для запікання змащуємо олією. На дно форми виливаємо томатний соус, або перетерті томати. Далі з квасолевого фаршу формуємо кульки і викладаємо у форму на томатний соус. Зверху все заливаємо молочним соусом.

Рецепт смачних фрикадельок у соусі без грама м'яса
Рецепт смачних фрикадельок у соусі без грама м’яса

Запікаємо фрикадельки у розігрітій духовці при температурі 180 градусів 30 хвилин.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Злата Огнєвіч дуже прив’язана до батька: де нині перебуває родич співачки, як виглядає і чим займається

Тато Злати Огнєвіч усе життя пропрацював хірургом. Тож коли почалося повномасштабне вторгнення, не схотів їхати за кордон в евакуацію, а продовжив рятувати життя українських солдатів.

Талановита людина талановита у всьому: народна артистка і мама двох дітей Могилевська пішла в сферу Фреймут

Усім нам відома Наталія Могилевська. Її всі знають як зіркову співачку, але заводна артистка встигає все, і мало хто знає про іншу її діяльність. Сьогодні ми розповімо, який проект вона готує.

Краще смаженої картоплі: коли не знаю, що приготувати, роблю картопляні язички. Улюблена страва на всі роки

Якщо треба зготувати щось дуже дешеве на вечерю, підійдуть картопляні язички. Основними інгредієнтами є борошно й картопля. Тож вийде дуже смачно і при цьому бюджетно.