Замість смаженої риби тепер готую смакоту в духовці: треба просто змазати минтай гірчицею. Рецепт на всі 100

Не знаєте, як по-новому приготувати рибу? Пропонуємо вам спробувати рецепт запеченого минтая в гірчичному соусі, який приємно вразить вас смаком та простотою в приготуванні.

Запечений минтай в гірчичному соусі – це цікава страва, яка поєднує в собі ніжний смак риби з пікантним гірчичним акцентом. Цей рецепт приємно здивує ваші смакові рецептори та справить враження на гостей. Після цього рецепту просто смажити рибу ви вже точно не будете. Тож розгляньмо, як приготувати минтая в гірчичному соусі.

Запечений в духовці минтай з гірчичною скоринкою
Запечений в духовці минтай з гірчичною скоринкою

Інгредієнти:

  • 4-5 штук свіжомороженого минтая
  • 2 столові ложки гірчиці
  • 2 столові ложки сметани або майонезу
  • 1 столова ложка зернової французької гірчиці
  • Сіль, перець, приправа для риби за смаком

Приготування:

Минтай запечений в гірчичному соусі, який краще за смажений
Минтай запечений в гірчичному соусі, який краще за смажений
  1. Перед початком приготування розморозьте рибу та почистіть від нутрощів. Попередньо нагрійте духовку до 180 градусів.
  2. У глибокій мисці змішайте гірчицю, сметану або майонез і зернову французьку гірчицю. Додайте сіль, перець і приправу для риби за смаком. Перемішайте до отримання однорідної консистенції.
  3. Розкладіть рибу на противень, вкритий папером для випічки або фольгою. Змастіть минтая готовим гірчичним соусом ззовні та зсередини, забезпечивши, щоб він був рівномірно покритий.
  4. Поставте противень з минтаєм у передню частину попередньо розігрітої духовки. Запікайте протягом 15-20 хвилин або до тих пір, поки риба не стане золотисто-коричневою і не стане мʼякою на дотик.
  5. Вийміть запечений минтай з духовки та подавайте гарячим. Прикрасьте за бажанням свіжою зеленню або лимоном для додаткового освіжаючого смаку.

Цей рецепт запеченого минтая в гірчичному соусі – ідеальний варіант для домашньої вечері або святкового столу. Його смак не залишить байдужим нікого, хто спробує цю страву. Якщо соус готувався на сметані, а не на майонезі, то це цілком корисна страва, яку можна навіть тим, хто зараз на дієті або просто слідкує за фігурою. Простота приготування не віднімає смакові якості й це дійсно смачна та вишукана страва.

Популярне

Схожі статті

Про цю закуску дізналася від кума. Тепер без неї не проходить жодне застілля: пікантний рецепт із помідорів

Жодне застілля і зустрічі з друзями не може обійтися без напоїв, а вони, своєю чергою, - без закуски. Сьогодні ми підготували простий рецепт пікантної закуски з помідорів. На застіллі здивує всіх.

Радянські господині замочували м’ясо в цукровій воді: про цей кулінарний лайфхак мені розповіла прабабуся

У наших бабусь та прабабусь не було мікрохвильових печей та духовок із функцією розморожування. Тому доводилося вигадувати власні лайфхаки, як швидше розморозити м'ясо з морозилки.

Холостяк Нікіта Добринін носить сандалі на шкарпетки: важко повірити, що це колишній Даші Квіткової

Нікіта Добринін опублікував знімки, на яких позує навпроти дзеркала у тату-салоні. Ведучий показався в сандалях, під якими були шкарпетки білого кольору.