Найдешевша риба стане смачнішою за сьомгу та форель. Підсадила всіх друзів на цей рецепт: “Золота горбуша”

За цим рецептом можна готувати будь-яку рибку, в якій не багато кісток: хек, минтай, скумбрію, горбушу та інші. Риба виходить дуже ніжною, соковитою і буквально тане у роті.

Якщо ви шукаєте цікавий варіант приготування риби на свято, цей рецепт вам точно сподобається. Ви можете використати за основу будь-яку рибу. Головне, щоб у ній не було багато кісток. Дуже смачно виходить саме з горбушею, адже вона досить жирна і має приємний смак.

Необхідні інгредієнти:

  • горбуша – 1 шт;
  • сметана – 100 г;
  • майонез – 100 г;
  • цибуля – 1 шт;
  • морква – 2 шт;
  • помідор – 1 шт;
  • лимонний сік – 2 ст.л;
  • петрушка – пару гілочок;
  • сіль, перець за смаком;
  • олія для смаження.

Спосіб приготування:

Рибу миємо, просушуємо паперовим рушником і відрізаємо всі плавники. З двох сторін на шкірці робим поперечні надрізи з відстанню один від одного 4-5 см.

Рецепт ніжної і соковитої горбуші у духовці
Рецепт ніжної і соковитої горбуші у духовці

Рибу солимо та перчимо як зовні, так і з середини.

В мисці змішуємо сметану, майонез і додаємо дрібно нарізану петрушку, дрібку солі та перцю. Ретельно перемішуємо. Покриваємо готовим соусом рибу зовні, а соус, який залишиться поміщаємо в середину риби.

Цибулю, моркву та помідори ріжемо кубиком. Обсмажуємо на пательні спочатку цибулю, потім додаємо моркву і смажимо ще кілька хвилин. В останню чергу додаємо томати. Овочі присолюємо і знімаємо з вогню.

Форму для випічки змащуємо олією і викладаємо “подушку” з пасерованих овочів. На верх кладемо рибу у соусі.

Рецепт ніжної і соковитої горбуші у духовці
Рецепт ніжної і соковитої горбуші у духовці

Закриваємо форму фольгою і ставимо у розігріту духовку випікатися при температурі 200 градусів 30 хвилин. Потім фольгу знімаємо і залишаємо у духовці ще на 10 хвилин.

Рецепт ніжної і соковитої горбуші у духовці
Рецепт ніжної і соковитої горбуші у духовці

Смачна, ніжна і соковита рибка готова. Овочі тут слугують гарніром, тож ніякого доповнення така страва не потребує. За бажанням до такої запеченої горбуші ви можете запропонувати свіжий овочевий салат.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Шеф-кухар із культового ресторану розкрив свій секрет соковитих свинячих стейків: легкий рецепт із начинкою

Свинячі стейки з начинкою — страва, яка приносить багатьом не тільки насолоду від їжі, але й справжню радість від кулінарного відкриття, від емоційного враження, яке вона залишає.

Куди поділась улюблениця Оксани Байрак та акторка в минулому Анастасія Зюркалова: тепер офіціантка у Канаді

Як відомо, доля — мінлива леді, що грає людиною завжди. Ось і улюбленицю режисерки жіночих серіалів Оксани Байрак Анастасію Зюркалову вона не оминула своїми "американськими гірками".

Печиво “Пташине гніздо” на Великдень готую кожен рік: у захваті не лише діти, а й всі, хто спробував хоч раз

Печиво "Пташине гніздо" на Великдень — звучить захопливо! Ця святкова випічка є справжнім втіленням креативності та новаторства в кулінарному світі.