Сендвіч баклажанний: неймовірно смачно та по-новому. Тепер закуску на перекус та сніданок готую тільки так

Серед усіх рецептів приготування баклажанів любителі м'яса точно віддадуть перевагу цьому, бо саме в ньому дуже гармонійно поєднані смаки продуктів-складників. А ще ця страва має показний вигляд.

Баклажанам, як відомо, дуже пасує м’ясний фарш. Не зайвими будуть й деякі овочі та сир. А якщо все це у правильних пропорціях та креативно поєднати, то можна отримати кулінарний шедевр.

Перед початком роботи увімкніть духовку нагріватися до 180°C.

Застеліть також деко пергаментом та подбайте про наявність сковорідки, у яку цілком поміститься пласт  обраного вами баклажана, зрізаного по довжині.

Інгредієнти

  • Цибуля ріпчаста середнього розміру 1 штука
  • Часник 2 зубчики
  • Фарш яловичий (або інший) 200 г
  • Перець болгарський 1/4 частина
  • Томат 1 штука середнього розміру
  • Баклажан великого розміру 1 штука
  • Сіль та чорний мелений перець на ваш смак
  • Сир моцарела або інший 150 г
  • Свіжа зелень петрушки 1 пучок

Приготування

Баклажанні сендвічі з фаршем
  1. Приготуйте спочатку овочево-м’ясну масу для прошарків. Поставте глибоку сковорідку на плиту з помірним вогнем та розігрійте в ній олію. Потім всипте туди почищену від лушпиння та порізану дрібно кубиками цибулю. Спасеруйте її так, щоб вона стала прозорою, а тоді покладіть до неї фарш.
  2. Смажте їх разом, розбиваючи грудочки, до поки не випарується рідина й м’ясо не змінить колір.
  3. Томат та перець поріжте на дрібні шматочки, після чого додайте у сковорідку. Смажте, посолив та поперчив, перемішуючи, 3-4 хвилини, а потім перекладіть все в інший посуд.
  4. Помитий й обсушений баклажан обріжте з обох кінців, а потім наріжте його вздовж на пласти однакового розміру. Бажано, щоб у вас вийшло 9 таких пластів.
  5. У сковорідку влийте олію та розігрійте її. Покладіть пару пластів, посолених та поперчених, та обсмажте їх з обох боків по парі хвилин.
  6. Далі викладіть на деко 3 штуки. Зверху розкладіть на кожен шар овочево-м’ясної маси, посипте натертим сиро й накрийте наступним пластом баклажана. Повторіть так ще двічі, а потім відправте деко у духовку на 10-15 хвилин.
  7. Готові сендвічі посипте нашаткованою зеленню петрушки.

Популярне

Схожі статті

54 річна українська Мадонна Ірина Білик не припиняє епатувати публіку: про цікаві факти з життя поп-діви

Чому українську співачку Ірину Білик часто називають українською Мадонною? Мабуть, через те, що вона неймовірно талановита, часто змінює свій імідж, та має величезний вплив на шоу-бізнес.

Запікаю картоплю у маслі, роблю легкий салат і — шикарна вечеря на столі: картопля по-французьки у духовці

Запрошуємо вас відкрити нові смакові горизонти з нашим сьогоднішнім меню вечері, яке складається з найпростіших, доступних, але неперевершених страв.

“Головне, я цього хочу”: дружина Віктора Павліка Репяхова хоче народити доньку, але співак не мотивований

В сімейних планах Віктора Павліка та Каті Репяхової народження доньки могло б виглядати як завершення ідеальної картини. Але, на жаль, не завжди всі мрії легко здійснюються.