Тісто не замішую, беру лаваш: ліниві чебуреки за 10 хвилин. Не поступаються класичному варіанту! Ням

Якщо у вас є кілька листків лаваша та трошки фаршу, то приготуйте ліниві чебуреки! Це ідеальний варіант, коли ви бажаєте пригостити домашніх смачненьким, а часу готувати немає.

Чебуреки — це смачна, але досить калорійна страва, яку неважко зробити самостійно. Проте мало хто знає, що для приготування цієї смакоти необов’язково довго замішувати тісто, адже його можна замінити звичайним тонким лавашем. Пропонуємо швидкий рецепт лінивих чебуреків із лаваша, які на смак не поступляться класичному варіанту.

Інгредієнти

  • Круглий лаваш – 240 г (3 листки)
  • Фарш – 300 г
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Сіль – до смаку
  • Чорний мелений перець – до смаку
  • Паприка солодка – до смаку
  • Сушений часник – до смаку
  • Коріандр – дрібка
  • Ароматні трави – 0.5 ч. ложки
  • Вода – 30 мл
Ліниві чебуреки за 10 хвилин
Ліниві чебуреки за 10 хвилин

Покроковий рецепт

  1. Підготувати необхідні інгредієнти.
  2. Нарізати цибулю довільними кусочками, помістити в чашу блендера та подрібнити. Якщо немає блендера, можна дрібно нарізати ножем. Перекласти цибулю у глибоку миску.
  3. Пропустити м’ясо через м’ясорубку (можна використовувати будь-яке, але найкраще підходить змішане). Перекласти фарш у миску до цибулі.
  4. Туди ж влити холодну воду, додати сіль, мелений перець, солодку паприку, коріандр та сушений часник. Добре перемішати всі інгредієнти. За бажанням можна додати улюблені трави.
  5. В окрему тарілку розбити яйце та збити вінчиком до однорідності.
  6. Розрізати тонкий лаваш на трикутники (кожен лист на 4 частини). Покласти на половину одного трикутника чайну ложку начинки, залишивши краї вільними.
  7. Змастити краї трикутника яєчною сумішшю. Накрити начинку другою стороною заготовки та злегка притиснути краї. Таким чином сформувати всі чебуреки.
  8. Розігріти рослинну олію на сковороді та обсмажити на ній чебуреки. Готувати на середньому вогні з обох сторін до золотистості. Смачного!

Популярне

Схожі статті

Шурпа: суп з будь-якого м’яса. Узбечка навчила мене і тепер я готую його так, що моїх за вуха не відтягнеш

Шурпа – це ароматний і наваристий суп, який прийшов до нас зі Сходу та Балкан, де його традиційно готують із різних видів м'яса, за винятком свинини.

Біляші з м’ясом більше не готую, знайшла рецепт пиріжків із картоплею: невагоме тісто та ароматна начинка

Рецепт пиріжків із картоплею на сковороді для тих, хто любить швидко та смачно поїсти. Невагоме тісто у поєднанні з ароматною начинкою – це справжній кулінарний шедевр!

Як виглядають усі чоловіки Наталії Могилевської та що відомо про її нового коханого: “Вірю, що він фартовий”

Наталія Могилевська розповіла, що знайшла своє кохання і тепер по-справжньому щаслива. Однак до цього їй не щастило у любовних справах. Дізнайтеся, як виглядають усі чоловіки співачки.