Вечеря без грама м’яса за копійки. Готую ці відбивні весь Великий піст, лише гарнір міняю: моя імпровізація

Під час Великого посту господиням доводиться особливо імпровізувати, щоб дивувати рідних смачними стравами без м'яса. Пропонуємо рецепт пісних відбивних.

Любителям простих рецептів представляємо лінивий спосіб приготування відбивних без грама м’яса. І це не оладки, як ви могли подумати. Ці рум’яні, з хрусткою скоринкою, соковиті та апетитні котлетки з квашеної капусти неймовірно схожі відбивні з м’яса. Оцінять найвибагливіші гурмани вашої родини.

Інгредієнти

Для приготування “хибних” відбивних з квашеної капусти знадобляться наступні продукти:

  • 1 склянка квашеної капусти;
  • 1 куряче яєчко;
  • ріпчаста цибулина;
  • 1 склянка кефіру або сироватки;
  • чайна ложка сметани;
  • сода і оцет;
  • 3-4 столові ложки борошна, регулюємо по консистенції;
  • цукор, чорний перець за смаком;
  • олія.

Рецепт відбивних без м’яса в піст

Спершу підготуємо квашену капусту – відіжміть від соку, налийте на сковороду трохи води і протушкуйте капусту до м’якості. Можна додати для аромату лавровий лист, кришку закрийте. Спочатку вода має ледве покривати воду, а під кінець повністю випаруватися.

Вечеря без грама м’яса за копійки. Готую ці відбивні весь Великий піст

Цибулю нарізаємо кубиком та обсмажуємо до золотавого кольору, додаємо до капусти. В глибокій мисці готуємо наш кляр-тісто. Збиваємо яйце, попередньо промите від забруднень на шкаралупі – це важливо для вашого здоров’я, додаємо склянку нежирного кефіру або сироватки, гашену оцтом соду, чайну ложку сметани і борошно. Все збиваємо міксером або ж просто виделкою вручну. Саме на сироватці відбивні виходять особливо легкі, повітряні.

Вечеря без грама м’яса за копійки. Готую ці відбивні весь Великий піст

Солити наше тісто для відбивних не треба, адже капуста квашена і просолена, а от додати дрібку цукру і чорного перцю – те, що треба для збалансованого смаку. Консистенція цього кляру має вийти як на оладки, досить густа, воно не повинно виливатися з ложки.

Якщо думаєте замінити соду з оцтом на розпушувач, не поспішайте – відбивні вийдуть занадто щільні та жорсткі.

Вечеря без грама м’яса за копійки. Готую ці відбивні весь Великий піст

З’єднуємо тісто з капустою і цибулею. І краще це робити так – вливайте тісто в капусту і по ходу замішуйте до однорідності, щоб овочі не плавали окремо.

На розігріту сковороду викладаємо столовою ложкою відбивні – по ложці на одну штуку. Смажимо з обох боків на середньому вогні до рум’яної скоринки.

Подаємо цю смакоту в гарячому вигляді зі сметаною або гірчицею.