Перестала додавати хліб в котлети і збільшила їх користь вдвічі: даю цей секретний інгредієнт – так смачніше

Перестала додавати в котлети хліб та збільшила їх користь вдвічі. Тепер будь-які котлети готую з вівсянкою, яка зовсім не відчувається в готовій страві. Рецепт котлет та пропорції у статті.

Шукаючи більше здорових альтернатив класичним рецептам, не варто забувати про котлети. Ці смачні страви можуть бути не лише ситними, але й корисними, особливо, якщо ви заміните хліб на вівсянку. Вівсянкові котлети – це чудовий спосіб зменшити кількість калорій та збільшити користь вашого обіду чи вечері.

Інгредієнти:

  • Курячий або яловичий фарш – 500 грамів
  • Яйце – 1 штука
  • Молоко – 100 мл
  • Суха вівсянка – 4 ст. ложки
  • Цибуля – 1 штука
  • Сіль, перець, будь-які приправи до м’яса за смаком

Приготування:

Рецепт смачних котлет з фаршу та звичайної вівсянки
Рецепт смачних котлет з фаршу та звичайної вівсянки

Починайте з того, щоб нарізати цибулю на дрібні шматочки. Перед тим як додавати вівсянку до фаршу, замочіть її у молоці на 10-15 хвилин, щоб вона стала м’якшою та легше вбиралася в масу.

У великій мисці змішайте фарш, замочену вівсянку, нарізану цибулю, яйце та сезонні приправи. Ретельно перемішайте, щоб всі інгредієнти були рівномірно розподілені. Сформуйте з маси фаршу котлети потрібного вам розміру та товщини. Можна використовувати спеціальні форми або просто вологими руками.

Розігрійте сковорідку з соняшниковою олією на середньому вогні. Покладіть котлети на сковороду та смажте їх з обох сторін до золотистого кольору та готовності.

Подаючи котлети, додайте свої улюблені гарніри чи соуси та насолоджуйтеся смаком цієї здорової страви.

Вівсянкові котлети – це смачний та здоровий варіант для вашого меню. Зменшення калорій та збільшення користі – ось що робить цей рецепт незамінним для вашого здорового способу життя. Спробуйте його вже сьогодні та насолоджуйтеся смаком без жертвування здоров’ям та сантиметрами талії.

Популярне

Схожі статті

Найшвидший торт, який мені колись доводилось пекти: легкі коржі із заварним кремом самі тануть в роті

Важко уявити щось більш апетитне, ніж аромат свіжоспеченого торта. Він — справжній шедевр кулінарії, якщо його секрет полягає в гармонійному поєднанні бісквітних коржів та ніжного заварного крему.

Щось давно не чутно: куди поділась й чим займається зараз суддя шоу “Україна має талант” Слава Фролова

Талановиту, яскраву та харизматичну суддю багатьох сезонів талант-шоу "Україна має талант" Славу Фролову глядачі запам'ятали та полюбили. Але минуло вже кілька років, як вона зникла з екранів.

Найяскравіший у світі торт “Королівський рубін” можна приготувати навіть на весілля: красиво та святково

У світі кулінарії існують деякі творіння, які вражають не лише смаком, але й виглядом. Один з таких десертів — найяскравіший у світі торт "Королівський рубін".