Смажу яєчні котлети: 6 яєць – і ціла каструлька котлет. Смакота: м’ясні залишаються, яєчні “розлітаються”

Тим, хто переконаний, що котлети готуються виключно з м'ясного фаршу, доведеться змінити свою думку. Якщо зробити котлетки з яєць, вийде теж дуже смачно, хоча й трішки незвично.

Вам знадобиться:

  • 4 варених яйця;
  • 2 сирих яйця;
  • 50 г манної крупи;
  • 100 мл води;
  • 100 г хлібних мелених сухарів;
  • 3 ст.лож. олії;
  • 1 дрібка солі.
Яєчні котлети з манкою

Щоб зробити яєчні котлети, залийте в кухлик воду. Поставте на плиту й доведіть до кипіння. Після цього всипте тоненькою цівочкою манку, ретельно перемішуючи. Коли крупа перетвориться на суцільну грудочку, зніміть із вогню.

Яєчні котлети з манкою

Яйця відваріть круто. Дайте прохолонути, позбавте від шкаралупи. Натріть на тертушці з великими отворами. Посоліть на свій смак. Перекладіть до натертих яєць манну кашу. Перемішайте.

Яєчні котлети з манкою

У сирих яєць акуратно відділіть жовтки від білків. Жовтки перекладіть у миску до яєчно-манної суміші. Ретельно перемішайте виделкою до однорідності. Якщо не виходить, замісіть тісто рукою. Треба, щоб манка розподілилася рівномірно по всіх яйцях.

Білок легенько збийте виделкою. Змочіть у цій масі руки. Зачерпніть трішки яєчної маси з миски й сформуйте котлету. Знову вмочіть руки в білок і робіть наступну котлету. Розробіть весь яєчний фарш таким же чином.

Яєчні котлети з манкою

Поставте пательню на вогонь, щоб розігрілася. Влийте олію. Кожну котлетку обваляйте в сухариках зусібіч і викладайте на сковорідку смажитися, не накриваючи кришкою. Коли з одного боку яєчні котлети набудуть золотавого відтінку, переверніть їх на інший бік.

Готові котлетки викладіть спочатку на паперовий рушник, щоб всотався зайвий жир. Потім можете перекладати на тарілку й подавати до столу. Домашні здивуються незвичному смаку цих яєчних виробів.

Популярне

Схожі статті

Ці хрустяшки розлітаються, як насіння. Не встигаю готувати, а вже просять ще: цукрове печиво на кефірі

Печиво - це чудовий і простий десерт для будь-якого віку і будь-якої ситуації. Сьогодні ми підготували рецепт рум'яного цукрового печива, яке підійде як на стіл, так і в дорогу або з собою на роботу.

Все склали у каструлю і забули на 1,5 години: цікавий рецепт смачної і ситної вечері для лінивих

Якщо ви не маєте багато часу на приготування їжі, а сім'ю нагодувати треба, цей рецепт для вас. Картопля тушкована з овочами і м'ясом готується просто, а виходить дуже смачною.

Такий сімейний десерт стає королем вечора. А готується простіше простого: швидкий і смачний шоколадний торт

Десерти завжди були невід'ємною частиною нашого життя. Але часом так ліньки затівати велике готування. Сьогодні ми підготували рецепт простого і швидкого шоколадного торта саме для такої ситуації.