Сподобається навіть тим, хто не в захваті від страв із печінки: королівська запіканка з банальних продуктів

Сьогодні ми поділимось рецептом запіканки з печінки, яку дуже легко приготувати вдома. Впевнені, ця страва сподобається вам та вашим близьким!

Ароматна печінкова запіканка з овочами порадує ніжним смаком і чудовим ароматом. Готується ця страва легко та з недорогих продуктів. Не потрібно випікати млинці, адже всі інгредієнти прошаровуються просто в формі, а потім відправляються в духовку для випікання.

Інгредієнти

  • Печінка (куряча або яловича) – 800 г
  • Молоко – 120 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 300 г
  • Морква – 300 г
  • Манна крупа – 120 г
  • Твердий сир – 200 г
  • Сіль – до смаку
  • Перець чорний мелений – до смаку
  • Базилік – 1/2 ч. ложки
  • Рослинна олія для смаження
Королівська запіканка з печінки
Королівська запіканка з печінки

Покроковий рецепт

Підготувати потрібні інгредієнти. Пропустити печінку через м’ясорубку та перекласти в глибоку миску. Всипати манну крупу, влити молоко та добре перемішати кухонною лопаткою. До маси з печінки розбити яйце, додати сіль, перець чорний мелений і базилік. Ретельно перемішати всі компоненти.

Нарізати цибулю четверть кільцями, моркву натерти на грубій терці. Розігріти рослинну олію на сковороді та перекласти туди спершу цибулю, а потім моркву. Накрити сковороду кришкою й готувати на малому вогні, періодично помішуючи, до готовності. Додати сіль, перець чорний мелений, перемішати та зняти з плити.

Змастити форму для випікання олією і розподілити туди перший шар – 1/2 смажених овочів. Наступний викласти шар із половини печінкової маси, рівномірно розрівнявши ложкою. Зверху щедро посипати тертим твердим сиром. На сир покласти шар залишених овочів, а поверх залишену печінкову масу.

Відправити в заздалегідь розігріту духовку при температурі 180 градусів на 1 годину. За бажанням готову страву можна посипати тертим пармезаном або подрібненою зеленню. Смачного!

Популярне

Схожі статті

Злата Огнєвіч дуже прив’язана до батька: де нині перебуває родич співачки, як виглядає і чим займається

Тато Злати Огнєвіч усе життя пропрацював хірургом. Тож коли почалося повномасштабне вторгнення, не схотів їхати за кордон в евакуацію, а продовжив рятувати життя українських солдатів.

Талановита людина талановита у всьому: народна артистка і мама двох дітей Могилевська пішла в сферу Фреймут

Усім нам відома Наталія Могилевська. Її всі знають як зіркову співачку, але заводна артистка встигає все, і мало хто знає про іншу її діяльність. Сьогодні ми розповімо, який проект вона готує.

Краще смаженої картоплі: коли не знаю, що приготувати, роблю картопляні язички. Улюблена страва на всі роки

Якщо треба зготувати щось дуже дешеве на вечерю, підійдуть картопляні язички. Основними інгредієнтами є борошно й картопля. Тож вийде дуже смачно і при цьому бюджетно.