Вчора купила 1 кг капусти і яку ж смакоту зробила: чоловік їв прямо зі сковорідки, і малі весь вечір тягали

Овочеві котлети за цим рецептом виходять ніжними, соковитими та дуже смачними. Вони ідеально підходять для сніданку, перекусу, чи навіть вечері.

Смачними можуть бути не лише котлети з м’яса, а їхні овочеві аналоги. Вегетаріанські котлетки роблять з картоплі, кабачків, бобових та інших круп. Та найбільш популярними є котлети з капусти, адже вони виходять дуже ніжними і смачними. Пропонуємо до вашої уваги дуже вдалий рецепт капустяних котлеток. Їх можна готувати, як з молодої, так із зимньої білокачанної капусти.

Необхідні інгредієнти:

  • капуста – 400 г;
  • морква – 1 шт;
  • яйця – 2 шт;
  • часник – 1 зуб.;
  • сметана – 3 ст.л;
  • борошно – 5 ст.л;
  • розпушувач тіста – 0,5 ч.л;
  • зелень – 20 г;
  • сіль, перець за смаком;
  • олія для смаження.

Спосіб приготування:

Капусту потрібно дуже дрібно подрібнити. Якщо ви використовуєте зимову білу капусту, можна її натерти на крупну тертку. Якщо ви берете молоду капусту, то просто наріжде її дрібно ножем.

Рецепт дуже смачних котлет з капусти
Рецепт дуже смачних котлет з капусти

Моркву натираємо на дрібну тертку, часник пропускаємо через часникодавку. Все поєднуємо в одній глибокій мисці. Туди ж додаємо 2 яйця, сметану, сіль, перець, нарізану зелень (кріп, петрушку) і ретельно перемішуємо. До овочевого фаршу додаємо борошно, розпушувач тіста і знову ретельно вимішуємо.

Готовий фарш виходить густим, але у “котлети” він не ліпиться.

Рецепт дуже смачних котлет з капусти
Рецепт дуже смачних котлет з капусти

Розігріваємо пательню з рослинною олією і столовою ложкою викладаємо капустяну суміш на сковорідку у вигляді оладок. Смажимо котлетки з двох сторін до золотистості. Вогонь має бути трішки нижчим середнього, пательню накриваємо кришкою.

Рецепт дуже смачних котлет з капусти

Рецепт дуже смачних котлет з капустиГотові котлети викладаємо на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир. Подаємо оладки гарячими разом зі сметаною, чи іншим улюбленим соусом. Також вони добре смакують і у холодному вигляді, тож ви спокійно можете брати такі оладки в якості перекусу на роботу, чи давати дітям у школу.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Підсіла на цей рецепт десерту з пишним і ніжним бісквітом: з маминого кулінарного зошита взяла. Дуже-дуже

Смачний десерт - це невід'ємна частина затишного вечора. Для цього чудово підходить бісквіт, а приготувати його можна незвично. Сьогодні ми підготували рецепт повітряного бісквіта на рослинній олії.

Сусіди аж пропонують мені свою допомогу на клумбі за шматочок такого бутерброда: намазка під “100 грам”

Щоб застілля пройшло не тільки весело, а й смачно, варто попіклуватися про страви на столі. Пропоную обрати намазку з малосольного оселедця. Без сумнівів, ця закуска перша зникне зі столу.

Рецепт випросила в ресторані. Сім’я і знайомі в захваті, а як же просто: медальйони зі свинини в мультиварці

Смачна вечеря для родини не обов'язково повинна вимагати безліч продуктів і витрат сил. Сьогодні ми підготували рецепт соковитих медальйонів зі свинини в мультиварці. Можна подавати навіть на свято.