Готую цю смакоту, коли втомлююся після роботи. Простий рецепт із картоплі: у родині розлітається, як насіння

Картопля по-справжньому універсальний продукт. Вона підходить для сніданку, обіду та вечері. Все ж вона може нас здивувати у звичайний день і набути цікавої форми. Саме такий рецепт ми підготували.

Картопля підходить майже для будь-якої страви. З неї можна зробити пиріг, пюре, пиріжки та багато іншого. Смажену картоплю нічого не замінить, але цей рецепт є гідним конкурентом.

Для приготування такого коржа нам потрібно:

  • Картопля – 4 штуки (450-500 грамів)
  • Яйце – 2 штуки
  • Зелена цибуля – невеликий пучок
  • Сіль, чорний мелений перець – за смаком
  • Рослинна олія

Картоплю потрібно натерти на крупній тертці й додати в неї половину чайної ложки солі. Перед смаженням віджимаємо з картоплі зайву рідину. Змочуємо сковорідку олією та укладаємо картоплю. Потрібно укласти її рівномірно, злегка притиснути до дна, щоб надати форми коржа. Залишаємо її смажиться на середньому вогні, а тим часом підготуємо решту інгредієнтів.

Простий рецепт із картоплі

Простий рецепт із картоплі

Дрібно ріжемо зелену цибулю. Розбиваємо яйця та насипаємо сіль і перець за смаком. Збовтуємо це і виливаємо суміш на картоплю. Лопаткою за потреби розподіляємо збиті яйця по картоплі, потім досипаємо зелену цибулю і накриваємо кришкою. Обсмажуємо до того моменту, поки яйце зверху не схопиться. Загалом до цього часу обсмажування займе 10 хвилин. Такий час дасть змогу картоплі підрум’янитися і стати хрусткою, але при цьому не підгоріти.

Після того, як яйця схопилися, перевертаємо корж. Обсмажуємо ще 5 хвилин на слабкому вогні, щоб картопля з іншого боку теж підрум’янилася. Цього разу кришкою не накриваємо, щоб корж залишився хрустким.

За бажанням за 2 хвилини до готовності можна насипати зверху тертого сиру. Така страва буде повноцінною вечерею.

Коржик готовий! Можна різати і подавати до столу.

Популярне

Схожі статті

Наш десертний кумир — легкий та ніжний тортик із пломбіром: 15 хвилин роботи, а насолоди — на весь день

У світі десертів є такі, що зайняли головні місця у наших серцях, ставши справжніми кумирами. Серед них на одному з перших — легкий та ніжний тортик із пломбіром.

Тамбовський самотній вовк: автор “Кварталу 95” Валерій Жидков показав, як виглядає його нинішня дружина

Валерій Жидков відомий усім під прізвиськом Тамбовський вовк. Його виступи не займають багато часу, але запам'ятовуються і викликають вибух оплесків. Але як же йдуть справи в його особистому житті?

Така капуста смачніша за м’ясо – свекруха навчила готувати просто і бюджетно: кращий рецепт для всієї родини

Приготувати відбивні до родинного столу ви можете без м'яса. Звучить доволі дивно, втім вам точно сподобається такий варіант перекусу або повноцінної вечері.