Смажу не лише в піст: ароматні картопляні зрази з соковитою грибною начинкою. Швидко та мега просто!

Картопляні зрази з грибами — це дуже ніжна та ароматна страва, яку найкраще подавати гарячою. Зовні такі пиріжки мають апетитну рум'яну скоринку, а всередині соковиту грибну начинку.

Сьогодні ми розповімо про смачну та ситну страву — картопляні зрази з грибною начинкою, які дуже просто приготувати вдома. Для рецепта знадобляться доступні продукти й зовсім трішки часу. Такі зрази можна смажити не лише в піст, але й у звичайний час.

Інгредієнти

  • Картопля – 700 г
  • Гриби (печериці) – 300 г
  • Цибуля ріпчаста (середня) – 1 шт.
  • Борошно – 3 ст. ложки
  • Рослинна олія для смаження
  • Сіль – до смаку
  • Перець чорний мелений – до смаку
Ароматні картопляні зрази з соковитою грибною начинкою
Ароматні картопляні зрази з соковитою грибною начинкою

Рецепт

Відварити картоплю в підсоленій воді з лавровим листом до готовності. Подрібнити ріпчасту цибулю кубиками. Добре промиті та просушені гриби нарізати дрібними кубиками (можна брати будь-які, але найкраще смакуватимуть печериці) та перекласти в глибоку миску.

Розігріти рослинну олію на сковороді та обсмажити цибулю до легкої золотистості. Додати гриби, сіль, перець чорний мелений, перемішати й тушкувати до готовності грибів. З відвареної картоплі злити воду, додати чорний мелений перець та розім’яти в пюре за допомогою товкача. Перекласти картопляне пюре в окрему миску та залишити вистигати до теплого стану.

До охолодженої картоплі всипати просіяне борошно і замішати тісто руками. Заздалегідь підготувати тарілку з борошном для обвалювання заготовок і посудину з холодною водою для змочування рук. Змочити руки у воді, взяти трохи картопляного пюре та сформувати коржик. В центр коржа викласти начинку та защипнути краї, формуючи пиріжок. Так само сформувати пиріжки з залишеного картопляного тіста та грибної начинки. Обваляти кожну заготовку в борошні та викладати на кухонну дощечку. На розігріту сковороду влити рослинну олію та обсмажити на ній зрази з обох боків до золотистості.

Популярне

Схожі статті

Час невблаганний й нищівний: як зараз виглядають колишні еталони чоловічої краси Делон, Круз, Пітт та інші

У світі кіно та моди завжди було чимало чоловіків, які ставали еталонами краси. Серед них такі як Ален Делон, Том Круз, Бред Пітт, Леонардо Ді Капріо.

Ніхто не вірить, що я їх сама роблю! Виходять краще ніж в кондитерських: легкі тістечка у кокосовій стружці

Забудьте про необхідність виходити з дому, щоб насолодитися смаком вишуканих кондитерських виробів. З цим рецептом тістечка у кокосовій стружці стануть найулюбленішим домашнім десертом вашої сім'ї!

Наступають на п’яти Кароль і скоро її перевершать: Клавдія Петрівна, Трінчер та інші перспективні артистки

Кожне покоління має своїх кумирів й нові часи народжують нових зірок. Так останнім часом все частіше звучать такі імена як Клавдія Петрівна та Анна Трінчер, поступово відтісняючи навіть Тіну Кароль.