Скумбрія, смачніша за сьомгу: знайшла рецепт, що підкорив мене – секрет у пряному та збалансованому маринаді

У світі кулінарних відкриттів немає меж, і час від часу виявляється, що найбільші смакові подорожі починаються з найнезвичайніших інгредієнтів.

Скумбрія — це одна з тих риб, які майже завжди викликають зацікавлення в кулінарному світі. З одного боку, вона відома своїм багатим смаком і корисними властивостями, з іншого — вона може бути трохи складною у підготовці. Проте, якщо ви думаєте, що ви вже знаєте все про цю рибу, можливо, ця стаття змінить вашу думку. Чи знали ви, як можна приготувати скумбрію, щоб вона сьомгу затьмарила? А весь секрет у цьому маринаді! Виявляється, що скумбрія й сама по собі смачна та корисна риба, але її смак значно поліпшиться завдяки пряному та збалансованому маринаду, про який ми вам залюбки розповімо.

Інгредієнти

  • Скумбрія свіжоморожена 500 г
  • Цибуля ріпчаста 1 штука середнього розміру

Для маринаду:

  • Вода 200 мл
  • Сіль 2 чайні ложки
  • Цукор 1 чайна ложка
  • Зерна коріандру 1/2 чайної ложки
  • Чорний та різноколірний перець горошком 1/2 чайної ложки
  • Лавровий лист 2 штуки
  • Олія соняшникова 1 столова ложка
  • Оцет яблучний 6% 1 столова ложка

Приготування

Скумбрія, смачніша за сьомгу

У тушки скумбрії потрібно відтяти голову, жабри, плавники. Добре відчистьте від тельбухів черево та приберіть серветкою звідти чорну плівку.

Тепер наріжте рибу на однакового розміру шматочки.

Відчищену від лушпиння цибулину поріжте кружечками. Розкладіть їх у посуд з бортами, а зверху розташуйте шматочки скумбрії.

Далі приготуйте маринад. У каструлю або сотейник влийте воду та закип’ятіть її. Додайте спеції, цукор та сіль, а також влийте олію. Поваріть протягом 1-2 хвилин, а тоді додайте оцет й зніміть з плити. Дуже важливо дати маринаду повністю охолонути до кімнатної температури.

Після того залийте ним рибу, накрийте посуд кришкою та відправте його у холодильник на час від 12 до 24 годин.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Як зараз виглядає Алла Мазур, яку всі пам’ятають зіркою ТСН з каштановим каре: легенда телебачення змінилася

Усі ми знаємо Аллу Мазур, багато хто запам'ятав її з каштановим каре. Але як зараз виглядає легендарна ведуча ТСН, як і чому змінився її образ. Сьогодні ми розповімо саме про ці зміни її зовнішності.

Можна готувати хоч щодня. Дуже просто, швидко, але як же смачно: пишний пиріг із лохиною в мультиварці

Усім ми любимо випічку, без неї важко уявити затишний вечір. Але ж її можна приготувати дуже просто, достатньо лише мультиварки. Сьогодні ми підготували рецепт пишного та ніжного пирога з лохиною.

Донька Романа Сасанчина спить взута у чоботи: дружина переможця “Голосу” сказала – щоб гарно носились

Відомий український артист Роман Сасанчин разом із дружиною Іванною виховують спільну доньку. Виявилось, що насправді дівчинка спить, взута в чоботи.