Дізналася про цей трюк в ресторані: мариную фарш для котлет і роблю найсмачнішу ситну вечерю. Сім’я оцінила

Котлети знайомі нам усім із дитинства і присутні на кожному столі. І все ж цією стравою можна здивувати сім'ю та гостей. Досить зробити фарш маринованим. Саме такий рецепт ми сьогодні підготували.

Цей рецепт підходить як для сімейного столу, так і для гостей. Котлети виходять дуже ніжні, повітряні та соковиті, а маринування додає насиченості смаку.

Для цього рецепта нам знадобитися:

  • Фарш – 1 кілограм
  • Цибуля – 3 штуки
  • Яйця – 2 штуки
  • Хліб – 200 грамів
  • Молоко – 250 мілілітрів
  • Вода – 200 мілілітрів
  • Сіль, чорний мелений перець – за смаком

Починаємо з маринування фаршу. Для початку очищаємо 3 цибулини та пропускаємо через м’ясорубку. Додаємо у фарш цибулевий сік разом із макухою. Ретельно перемішуємо руками. Накриваємо фарш плівкою і відправляємо в холодильник на 3-5 годин, щоб усе промаринувалося.

Коли вже дістали фарш, розбиваємо в нього 2 яйця і додаємо сіль із перцем за смаком. Усе це гарненько перемішуємо. Попередньо замочений у молоці білий хліб перемелюємо в м’ясорубці. Він має прописатися молоком. Тепер хліб потрібно додати у фарш і ретельно перемішати руками. Батон зробить котлети пишнішими та соковитішими. Додаємо в миску 200 грамів питної води. Це зробить котлети максимально ніжними та соковитими. Коли фарш стане пухнастим, відбиваємо його приблизно 10 разів.

Котлети із маринованого фаршу. Фото з YouTube-каналу Alina FooDee
Котлети із маринованого фаршу. Фото з YouTube-каналу Alina FooDee

Тепер можемо переходити до формування котлет. Руки змочуємо у воді, щоб фарш до них не прилипав. Розділяємо фарш на невеликі шматочки та формуємо котлети. Потім обвалюємо кожну заготовку в борошні. Замість нього можна використовувати панірувальні сухарі, щоб надати котлетам хрусткої скоринки.

Змащуємо сковорідку олією і викладаємо на неї котлети. Смажимо на середньому вогні 5-7 хвилин. Потім перевертаємо на інший бік і обсмажуємо ще стільки ж.

Соковиті та ніжні котлети готові!

Популярне

Схожі статті

Як зараз виглядає Алла Мазур, яку всі пам’ятають зіркою ТСН з каштановим каре: легенда телебачення змінилася

Усі ми знаємо Аллу Мазур, багато хто запам'ятав її з каштановим каре. Але як зараз виглядає легендарна ведуча ТСН, як і чому змінився її образ. Сьогодні ми розповімо саме про ці зміни її зовнішності.

Можна готувати хоч щодня. Дуже просто, швидко, але як же смачно: пишний пиріг із лохиною в мультиварці

Усім ми любимо випічку, без неї важко уявити затишний вечір. Але ж її можна приготувати дуже просто, достатньо лише мультиварки. Сьогодні ми підготували рецепт пишного та ніжного пирога з лохиною.

Донька Романа Сасанчина спить взута у чоботи: дружина переможця “Голосу” сказала – щоб гарно носились

Відомий український артист Роман Сасанчин разом із дружиною Іванною виховують спільну доньку. Виявилось, що насправді дівчинка спить, взута в чоботи.