Смажу картоплю тільки “по-індійськи”: швидко і без клопоту. Так смачно, що мої випрошують 7 днів на тиждень

Смажена картопля приготовлена таким способом виходить неймовірно смачною: вона має хрумку скоринку, а всередині виходить така ніжна, наче пюре.

Картопля – найбільш популярний продукт у нашій країні. Вона практично є основою раціону більшості людей. З картоплі готують супи, гарніри, її додають до салатів та роблять з неї начинки для пирогів та вареників. Як не дивно, улюбленою стравою багатьох людей є сама звичайна смажена картопля. Здається, що приготувати цю страву просто, та є деякі секрети, які зроблять вашу картопельку набагато смачнішою.

Пропонуємо до вашої уваги рецепт найсмачнішої смаженої картоплі, яка виходить хрумка ззовні і дуже ніжною всередині.

Необхідні інгредієнти:

  • картопля – 900 г;
  • рослинна олія – 2 ст.л;
  • вершкове масло – 30 г;
  • сушений часник – 1 ч.л;
  • сіль – 0,5 ч.л;
  • перець – 0,5 ч.л;
  • паприка – 0,5 ч.л.

Спосіб приготування:

Картоплю очищаємо і розрізаємо навпіл. Викладаємо картоплю на тарілку і ставимо у мікрохвильову піч на 4 хвилини. Якщо у вас немає мікрохвильовки, відваріть картоплю після закипання 3 хвилини, потім злийте всю воду і просушіть картоплю паперовим рушником.

Рецепт найсмачнішої смаженої картоплі

Виймаємо картоплю з мікрохвильовки, 2-3 хвилини залишаємо її для легкого охолодження, а потім нарізаємо кубиками.

Розігріваємо сковорідку на середньому вогні, додаємо олію та масло. Викладаємо картоплю на розігріту пательню і смажимо 1-2 хвилини до рум’яної скоринки. Перевертаємо картоплю лопаткою і смажимо з іншого боку 1-2 хвилини, часто її перемішувати не потрібно.

Рецепт найсмачнішої смаженої картоплі

Додаємо до картоплі сіль, перець, паприку, сухий часник, перемішуємо і смажимо ще 5 хвилин на середньому вогні. Після цього вогонь робимо маленьким і смажимо ще хвилин 10, періодично перемішуючи. Кришкою сковорідку не накриваємо.

Подаємо смажену картоплю до столу гарячою.

Смачного!