Найкращий десерт без духовки. У сім’ї йде за кілька хвилин: розсипчаста і ніжна шоколадна ковбаска

Десерти є дуже особистими стравами. Кожному подобається різне, і навіть один і той самий десерт кожен готує по-своєму. Сьогодні ми підготували десерт, який будь-кому сподобається з першої спроби.

Для приготування цього десерту нам знадобитися:

  • Пісочне печиво – 500 грамів
  • Горіхи – 100 грамів (за бажанням)
  • Какао-порошок – 3-4 столових ложки
  • Цукор – 3-6 столових ложок
  • Вершкове масло – 180 грамів
  • Молоко – 150 грамів

Для початку розламуємо печиво на невеликі шматочки, частину потрібно подрібнити до розмірів крихти. Сушені горіхи подрібнюємо в блендері, так само можна порубати їх ножем. Додаємо їх до печива і трохи перемішуємо.

Далі в ковші або каструлі змішуємо цукор за смаком, вершкове масло і три столові ложки какао-порошку. На свій смак, якщо хочеться більш шоколадний десерт, кількість какао можна збільшити в пропорціях. Заливаємо все це молоком і ставимо все це на середній вогонь. Весь час потрібно помішувати, щоб суміш стала однорідною. Доводимо цю суміш до кипіння.

Рецепт шоколадної ковбаски

Щойно з’явилися перші бульбашки кипіння, знімаємо цю шоколадну масу з вогню і вливаємо до печива з горіхами. Усе це ретельно перемішуємо ложкою. Печиво одразу вбирає частину вологи, і маса стає липкою.

Для формування ковбасок нам потрібно взяти два невеликих целофанових пакети і розкласти підготовлену шоколадну масу в них на рівні частини. Далі все гарненько притискаємо, щоб не залишалося повітря, і надаємо округлої форми ковбасок. Якщо вдома немає таких пакетів, можна використовувати харчову плівку. Отримані ковбаски відправляємо в холодильник на кілька годин до повного застигання.

Після охолодження шоколадна ковбаска має вийти крихкою та розсипчастою. Для краси подачі її можна посипати цукровою пудрою. Далі нарізаємо на часточки завтовшки 2-3 сантиметри.

Смачна і незвичайна шоколадна ковбаска готова!