Бабусин рецепт із 90-их я трішки удосконалила: тістечка “Мурашник” із вареної згущівки вдома йдуть на ура

Такі тістечка "Мурашник" раніше готували наші бабусі. Печиво можна спекти самостійно або взяти готове. Щоб випічка була більш сучасною, додамо мак, горіхи та листочки м'яти.

Вам знадобиться:

  • 350 г вареного згущеного молока;
  • 300 г борошна;
  • 150 г вершкового масла;
  • 50 г волоських горіхів;
  • 2 ст.лож. сметани;
  • 1 ч.лож. розпушувача.

Для прикраси:

  • 2 ст.лож. харчового маку;
  • 20 г шоколаду;
  • кілька листочків м’яти.
Тістечка Мурашник із печива та згущівки

Тістечка “Мурашник” починайте готувати з тіста. Вершкове масло має бути кімнатної температури. Тому завчасно дістаньте з холодильника. Просійте борошно, додайте масло, сметану та розпушувач.

Замісіть тісто. Воно має бути еластичним. Дуже довго не вимішуйте, бо печиво вийде надто твердим. Тісто попервах сильно липнутиме до рук, але занадто сильно зайвим борошном не забивайте.

Тістечка Мурашник із печива та згущівки

Зберіть тісто у велику кульку, загорніть у харчову плівку. Покладіть до морозилки на 45 хвилин. Натріть тісто на тертушці з великими отворами, відразу викладаючи на деко з пергаментним шаром.

Тістечка Мурашник із печива та згущівки

Випікайте близько 15 хвилин у духовці, розігрітій до 180 градусів. Залиште печиво холонути. Розітріть руками, щоб вийшла крихта. Волоські горіхи подрібніть. З’єднайте їх зі згущівкою та крихтами печива.

Тістечка Мурашник із печива та згущівки

Вимісіть масу, щоб згущене молоко розійшлося по всьому печиву. Сформуйте тістечка у вигляді конусів. Якщо дуже сильно липне до рук, змочіть руки водою. Має вийти 9-10 штук.

Частину тістечок притрусіть маком. Інші покрийте розтопленим шоколадом із кондитерського мішечка. Прикрасьте листочками м’яти. Можна також залучити фрукти чи ягоди. Тепер настав час поласувати смакотою.

Популярне

Схожі статті

Час невблаганний й нищівний: як зараз виглядають колишні еталони чоловічої краси Делон, Круз, Пітт та інші

У світі кіно та моди завжди було чимало чоловіків, які ставали еталонами краси. Серед них такі як Ален Делон, Том Круз, Бред Пітт, Леонардо Ді Капріо.

Ніхто не вірить, що я їх сама роблю! Виходять краще ніж в кондитерських: легкі тістечка у кокосовій стружці

Забудьте про необхідність виходити з дому, щоб насолодитися смаком вишуканих кондитерських виробів. З цим рецептом тістечка у кокосовій стружці стануть найулюбленішим домашнім десертом вашої сім'ї!

Наступають на п’яти Кароль і скоро її перевершать: Клавдія Петрівна, Трінчер та інші перспективні артистки

Кожне покоління має своїх кумирів й нові часи народжують нових зірок. Так останнім часом все частіше звучать такі імена як Клавдія Петрівна та Анна Трінчер, поступово відтісняючи навіть Тіну Кароль.