Хачапурі по-аджарськи викликає звикання: мега смачно та ароматно. Готую вже багато років і не набридає

Приготуйте ароматну випічку родом із Грузії, яка не залишить байдужим нікого! Хачапурі по-аджарськи обов'язково сподобається своїм ніжним смаком.

Хачапурі по-аджарськи — це відмінний варіант закуски або перекусу. Ця апетитна страва є традиційною в Аджарії. Готують цю смакоту з дріжджового тіста, яке формують у вигляді човника, а потім начиняють сиром, яйцем і вершковим маслом.

Інгредієнти

  • Пшеничне борошно – 400 г
  • Цукор – 1/2 ч. ложки
  • Сіль – 1/2 ч. ложки
  • Сухі дріжджі – 1 ч. ложка
  • Молоко (тепле) – 250 г
  • Рослинна олія – 2 ст. ложки
  • Твердий сир (сулугуні або моцарела) – 450 г
  • Вершкове масло
  • Яйце – 2 шт.
Хачапурі по-аджарськи викликає звикання
Хачапурі по-аджарськи викликає звикання

Приготування

У глибокій посудині змішати просіяне пшеничне борошно, цукор, сіль, сухі дріжджі та добре перемішати. До сухих інгредієнтів влити тепле молоко і замішати тісто спершу кухонною лопаткою, а потім руками. Додати рослинну олію й продовжувати замішувати тісто. Накрити харчовою плівкою та залишити в теплому місці на 1 годину. Після цього перемішати та залишити ще на 30 хвилин.

Натерти твердий сир на грубій терці (найкраще підходить сулугуні). Застелити деко пергаментом, а зверху посипати борошном. На посипану борошном робочу поверхню викласти “підійшовше” тісто та поділити його на два однакові шматочки. Розкачати перший шматок тіста в круглий пласт.

Викласти пласт тіста на підготовлений деко та рівномірно розподілити половину тертого сиру. Загорнути краї тіста, формуючи овальний човник. Розтопити вершкове масло і замастити ним краї тіста.

Відправити в попередньо розігріту духовку при температурі 180 градусів на 15 хвилин (точний час випікання залежить від особливостей духовки). Так само повторити з залишеним тістом і сиром. В центр випічки розбити одне куряче яйце, поряд покласти кілька шматочків вершкового масла, краї човника змастити розтопленим маслом. Смачного!

Популярне

Схожі статті

Картопляна запіканка на сковороді по-швейцарськи: рецепт, як у найкращих ресторанах, але на домашній кухні

Картопляна запіканка - це дуже простий, але при цьому смачний і ситний варіант обіду або вечері нашвидкуруч. Саме такий рецепт запіканки на сковорідці ми сьогодні й підготували. Сподобається кожному.

Найпростіший варіант для всієї родини. За останній шматочок змагаються: ледачий пиріг із сиром на сковороді

Усі ми любимо випічку, без неї важко уявити гарний вечір. Але часом так ліньки розводити готування і тісто. Сьогодні ми підготували рецепт ледачого пирога з лаваша з сиром і ковбасою на сковороді.

Діти швидко зростають: Олена Тополя показала, як нині виглядає її найменша 3-річна донечка в оточенні братів

Двох старших синів Олена Тополя показує широкому загалу доволі часто, а от найменшу донечку Марійку намагається приховувати від прихильників. Усе ж на деяких фото можна роздивитися 3-річну дитину.