Вечеря без грама м’яса за копійки. Готую ці котлети вже 2-й тиждень, тільки гарнір міняю: моя імпровізація

Навіть без грама м'яса можна приготувати дуже смачні і ситні котлети, які сподобаються всій сім'ї. Спробуйте приготувати їх раз і ви будете робити ці котлети не тільки в піст.

Існує багато рецептів приготування пісних котлет, та далеко не всі вони є вдалими. Котлети без м’яса готують на основі рису, картоплі, бобових та інших культур. Пропонуємо до вашої уваги рецепт гречаних котлет, які виходять дуже смачними. Рецепт дуже бюджетний та простий, а смак страви вас приємно вразить.

Необхідні інгредієнти:

  • гречка суха – 150 г;
  • вода – 300 мл;
  • картопля – 200 г;
  • панірувальні сухарі – 100-150 г;
  • сіль, перець, спеції за смаком;
  • олія для смаження.

Спосіб приготування:

Гречку добре промиваємо, заливаємо водою (300 мл) і ставимо на вогонь та варимо до готовності. Готову гречку охолоджуємо.

Для цієї страви ви можете використати вже готову “вчорашню” гречану кашу. У готовому вигляді знадобиться 400 г гречки.

Картоплю очищаємо і натираємо її на дуже дрібну тертку, яки на деруни. Додаємо натерту картоплю до гречки та добре перемішуємо. Туди ж додаємо сіль, перець та ваші улюблені спеції. Для цієї страви відмінно підійдуть сухий часник, коріандр, мускатний горіх. Готовий фарш виходить досить щільний і гарно ліпиться.

Рецепт смачних і ситних котлет без грама м'яса
Рецепт смачних і ситних котлет без грама м’яса

Формуємо з фаршу котлетки круглої, або ледь плоскої форми і обвалюємо їх у панірувальних сухарях.

Смажимо котлети на добре розігрітій сковороді з додаванням олії. Смажити потрібно на вогні трішки більше середнього. Смажимо на одній стороні до золотистості, потім перевертаємо котлети і накриваємо їх кришкою, роблячи вогонь трішки меншим.

Рецепт смачних і ситних котлет без грама м'яса
Рецепт смачних і ситних котлет без грама м’яса

Готові котлети подаємо до столу гарячими. Вони виходять хрумкими зовні і ніжними в середині. Такі котлетки ідеально смакують з овочами і свіжими салатами. Звісно, у смаку цих котлет добре відчувається гречка, та ніхто й не подумає, що у їхньому складі лише гречка і картопля. Котлети мають досить багатий смак.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Закусок багато не буває: огірки по-корейськи — знаменита страва кімчі. Це не лише смачно, а ще й корисно

Коли справа доходить до корейської кухні, багато хто експериментує з різноманітними стравами, щоб відчути екзотичні смаки та нові кулінарні враження. Але на першому місці — знаменита кімчі з огірків.

Українська Південна Пальміра не гірше Мальдівів: Леся Нікітюк приїхала в Одесу й приголомшила своїм виглядом

Леся Нікітюк ніколи не відмовляє собі похизуватися своїми принадами та зробити цікаві фото з міст, де вона буває по роботі або просто відпочиває.

Рецепт на вагу золота: м’ясні гнізда з грибами та яйцями готую на всі свята. Ніхто не вірить, що це просто

Існують рецепти, які цінуються як справжній кулінарний скарб, адже їхній смак і вигляд підкорюють з першого ж погляду та шматочка. Одним із таких є рецепт м'ясних гнізд з грибами та яйцями.