Ввечері готую, а вранці вже беру на дачу. 1 кг найдешевшого сала перетворюю на шедевр. Такого завжди мало

Сало - знайомий і поширений продукт. Усі ми його любимо та регулярно куштуємо. Сьогодні ми підготували рецепт найкращої закуски із сала, яка полюбиться вам одразу через її швидкість і смак.

Сало для кожного з нас є практично сакральним продуктом. Усі ми любимо бутерброди з чорним хлібом і салом, запечені рулети з нього ж, борщ із салом, пельмені та багато-багато інших страв. Єдиний мінус – засолювання сала відбувається довго. Сьогодні ми підготували рецепт, який позбавить вас цієї проблеми, адже для засолювання потрібна всього одна ніч. Цей спосіб засолювання сала полюбиться вам із першої ж спроби, і ви почнете використовувати тільки його.

Для приготування такої закуски нам потрібно небагато:

  • Сало – 1 кілограм
  • Сіль – 200-300 грамів
  • Чорний мелений перець – 1 чайна ложка
  • Лаврові листки – 2-3 штуки
  • Часник – 1-2 головки

Для початку нарізаємо сало на шматки завтовшки 4-6 сантиметрів. Для засолювання сала підходить емальований посуд, так само посуд із нержавіючої сталі або ж харчові контейнери з кришкою.

Змішуємо сіль із чорним меленим перцем. Його має бути не менше чайної ложки. Туди ж подрібнюємо 2-3 великих лаврових листки. Далі подрібнюємо часник і так само перемішуємо із сіллю.

Засолювання сала
Засолювання сала

Далі насипаємо на дно посуду сольову суміш завтовшки не менше 1 сантиметра. Шматки сала щедро натираємо сольовою сумішшю з усіх боків і щільно вкладаємо в посудину шкурою вниз. Якщо будете укладати сало в кілька шарів, то кожен шар посипайте сольовою сумішшю завтовшки не менше 0,5 сантиметра. Засипаємо нею зазори між шматками і добре присипаємо сало зверху.

Відправляємо в темне сухе місце мінімум на 10 годин за кімнатної температури. Після цього часу потрібно ретельно змити всю сіль під проточною водою.

Смачний і швидкий рецепт сала готовий!

Популярне

Схожі статті

І тільки смерть розлучила їх: Скрябін, Писанка та чоловік Тіни Кароль до останнього подиху жили у шлюбі

Міцні зіркові родини іноді здатна розбити лише смерть. Дуже прикро, що подібне сталося з Кузьмою Скрябіним, Русланою Писанкою та чоловіком Тіни Кароль. Другі половинки зберігають вірність.

Годую домашніх не простою яєчнею, а в помідорах: таку яскраву запіканку обожнюють і дорослі, й діти

Яєчню на сніданок полюбляють усі. Але якщо придумати неординарну подачу в помідорах, то страва піде з неабиякою насолодою, зарядивши чудовим настроєм на весь робочий день.

Невже зовсім стало скрутно: Олена Шоптенко, перебуваючи за кордоном, оголосила про розпродаж своїх речей

Багато зірок, які перебувають за кордоном, продовжують допомагати Україні, збираючи кошти на своїх концертах. Олена Шоптенко вирішила йти іншим шляхом, знаходячи творчий підхід до підтримки.