Мій ходовий рецепт, я б навіть сказала – коронний: супер пишні оладки з яблуками. Не втомлююсь їх готувати

Пишні, пухкі і дуже ніжні – такими виходять яблучні оладки за цим рецептом. Вони ідеально смакують до сніданку і можуть слугувати відмінним перекусом.

Оладки – страва, яку люблять і дорослі і діти. Зазвичай оладки готують на сніданок і подають їх разом зі сметаною, медом, чи джемом. Одним із різновидів оладок є яблучні оладки. Яблука тут додаються прямо у тісто. Такі оладки виходять ще смачнішими та набагато ніжнішими за класичний варіант цієї страви. Яблука надають соковитості, а також приємного фруктового смаку.

Пропонуємо до вашої уваги дуже вдалий рецепт яблучних оладок. Готуються вони просто, а виходять дуже ніжними і пишними.

Необхідні інгредієнти:

  • борошно – 2 склянки;
  • молоко – 1 склянка;
  • сухі дріжджі – 1 ч.л;
  • сіль – 1 дрібка;
  • цукор – 2 ст.л;
  • олія – 2 ст.л;
  • яблука – 2 шт.

Спосіб приготування:

У глибоку миску просіюємо борошно і додаємо до нього сіль, цукор та сухі дріжджі. Сухі інгредієнти ретельно перемішуємо. Далі у миску відправляємо склянку молока кімнатної температури, або ледь теплого, а також рослинну олію без запаху. Замішуємо лопаткою тісто. Воно виходить досить густим і в’язким.

Рецепт пухких яблучних оладок на сковороді
Рецепт пухких яблучних оладок на сковороді

Два яблука очищаємо і натираємо на крупну тертку і додаємо їх до тіста та добре перемішуємо. Накриваємо тісто чистим рушником і залишаємо на 30-40 хвилин у теплому місці. За цей час тісто трохи підійте.

Розігріваємо пательню з олією, тісто не перемішуємо. Столовою ложкою беремо тісто і викладаємо оладки на розігріту сковорідку.

Рецепт пухких яблучних оладок на сковороді
Рецепт пухких яблучних оладок на сковороді

Смажимо оладки з двох сторін на середньому вогні до золотистості. Готові млинчики викладаємо на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир.

Подаємо оладки до столу гарячими разом зі сметаною, медом, чи джемом. Яблучні оладки виходять дуже смачними, пухкими, ніжними і не сухими.

Готуйте з задоволенням, смачного!

Популярне

Схожі статті

Готую одразу по три рибки: найсмачніший оселедець без звичного розсолу. Їсти можна буде вже за кілька годин

Особливий розсіл для оселедця допоможе вам приготувати настільки апетитну рибу, що такого делікатесу ви ще не куштували. Ділимось найкращим рецептом.

Остапчук повів дружину на базар – 1,5 кг полуниці, 0,5 кг малини, 0,5 кг абрикос, 1 кг черешні. Скільки грн?

Особисте життя Володимира Остапчука завжди було яскравим і цікавим. Після двох шлюбів український телеведучий одружився втретє. Його обраниця молодша за нього на 16 років, а їхнє спільне життя дивує.

Усі мої подруги на дієті обожнюють мене: суфле без зайвих калорій. За смаком виходить як дорогий десерт

Смачне й таке ніжне домашнє суфле не просто ідеально доповнить ваше вечірнє чаювання, але й дозволить створити фігуру мрії. Розповідаємо про по-справжньому казковий рецепт.