Ліниві млинці з гарбузом на сковороді: виходять такі ситні, що наїдаюсь тільки ними. Рецепт від свекрухи

Ніжні гарбузові оладки готуються дуже швидко та чудово смакують як із солоними соусами, так і з солодким варенням. Ділимось найкращим і найшвидшим рецептом!

Гарбузові оладки – ситна, поживна та корисна закуска, якою можна доповнити основну страву або ж перекусити, аби втамувати голод. Готується вона за лічені хвилини, а процес приготування не відрізняється від того, як ви звикли готувати звичайні оладки.

Кулінари розповіли, як приготувати смачні оладки з гарбузом – апетитний сніданок і закуска

Інгредієнти:

  • 1 маленький гарбуз;
  • 1 яйце;
  • 1 столова ложка цукру;
  • 1 склянка борошна;
  • 1 чайна ложка розпушувача;
  • Дрібка солі;
  • Рослинна олія для смаження.

Як приготувати:

Почати варто із замісу тіста. Для цього потрібно взяти велику миску, збити там яйце разом із цукром до отримання пишної піни та однорідної консистенції. Додайте туди ж тертий на дрібну тертку гарбуз, попередньо очищений від шкірки. Добре все перемішайте.

В іншій мисці змішайте борошно, розпушувач і сіль. Якщо ви готуєте солодкі оладки, то можете також використовувати корицю й мускатний горіх. Поступово додавайте сухі інгредієнти до миски з гарбузом і яйцем, помішуючи до отримання однорідного тіста. Якщо тісто занадто густе, можна додати трохи молока або води.

Розігрійте сковороду з олією на середньому вогні. Ложкою розкладіть порції тіста на розігріту сковороду. Оладки смажте з обох сторін до золотистого кольору, це зазвичай займає близько 2-3 хвилини з кожного боку.

Після смаження перекладіть оладки на тарілку з паперовим рушником, який допоможе прибрати надмірну олію. Повторюйте процес до використання всього тіста. Подаємо гарбузові оладки гарячими з медом, кленовим сиропом, йогуртом або вашим улюбленим топінгом.

Кулінари розповіли, як приготувати смачні оладки з гарбузом – апетитний сніданок і закуска

Ви можете приготувати оладки солоними й солодкими, все залежить виключно від того, якою закускою ви хочете поласувати. Смачного!