Стакан кефіру, 1 яйце і 15 хвилин: універсальні пиріжки без дріжджів, яких готую своїм вранці цілу гору

Смажені пиріжки люблять всі, адже вони чудово втамують голод. А як швидко та просто приготувати такі ароматні пиріжки вдома — читайте в нашому матеріалі.

Сьогодні ми розглянемо рецепт смажених пиріжків на кефірі, які вийдуть з першого разу і сподобаються всім домашнім. Готуються вони на бездріжджовому тісті, яке можна начинити як солодкою, так і несолодкою начинкою.

Інгредієнти

  • Кефір – 250 мл
  • Сіль – щіпка
  • Цукор – 2 ст. ложки
  • Яйце – 1 шт.
  • Сода – 1 ч. ложка без гірки
  • Пшеничне борошно – 400 г
  • Рослинна олія – 2 ст. ложки
Універсальні пиріжки без дріжджів
Універсальні пиріжки без дріжджів

Покроковий рецепт

У глибоку миску влити кефір (можна замінити на йогурт або кисле молоко). Туди ж розбити яйце, додати щіпку солі, цукор і соду. Перемішати всі компоненти за допомогою вінчика до однорідної маси.

До молочно-яєчної маси поступово додавати просіяне пшеничне борошно та замішувати тісто спочатку вінчиком, а потім руками. Додати рослинну олію без запаху і продовжувати перемішувати тісто (повинно бути м’яким і нелипким). З тіста сформувати кулю, помістити у миску, зверху накрити чистим кухонним рушником і залишити “відпочити” на 5 хвилин.

Для наповнення пиріжків можна використовувати будь-яке улюблене повидло, джем або варення. Посипати робочий стіл борошном і перемістити на нього “відпочивше” тісто. Сформувати ковбаску та поділити на 15-16 частин. Для зручності з кожного шматочка сформувати кульку.

З першої кульки сформувати коржик, в центр якого викласти трохи начинки. Защепити краї тіста, формуючи пиріжок. Так само поступити з залишеними шматочками тіста та начинкою. Заготовки викладати на посипану борошном кухонну дощечку.

Розігріти рослинну олію на сковороді та вкласти на неї майбутні пиріжки. Смажити на невеликому вогні з обох боків до золотистості. Готові пиріжки викладати на паперові рушники, щоб забрати зайву олію. Смачного!

Популярне

Схожі статті

Готую одразу по три рибки: найсмачніший оселедець без звичного розсолу. Їсти можна буде вже за кілька годин

Особливий розсіл для оселедця допоможе вам приготувати настільки апетитну рибу, що такого делікатесу ви ще не куштували. Ділимось найкращим рецептом.

Остапчук повів дружину на базар – 1,5 кг полуниці, 0,5 кг малини, 0,5 кг абрикос, 1 кг черешні. Скільки грн?

Особисте життя Володимира Остапчука завжди було яскравим і цікавим. Після двох шлюбів український телеведучий одружився втретє. Його обраниця молодша за нього на 16 років, а їхнє спільне життя дивує.

Усі мої подруги на дієті обожнюють мене: суфле без зайвих калорій. За смаком виходить як дорогий десерт

Смачне й таке ніжне домашнє суфле не просто ідеально доповнить ваше вечірнє чаювання, але й дозволить створити фігуру мрії. Розповідаємо про по-справжньому казковий рецепт.