Вода і борошно: зробила ароматні “Пишки” та піцу на сковороді — такого смачного хліба в магазині не купити

Рецепт універсального дріжджового тіста, яке підходить для приготування хліба, пиріжків і піци як на сковороді, так і в духовці. Обов'язково спробуйте!

Розглядаємо рецепт ароматного хліба на сковороді, який називають “Пишками”. Легкі, повітряні та неймовірно смачні — вони припадуть до вподоби вже з першого шматочка. Також із цього відмінного дріжджового тіста на воді можна готувати не лише хліб, але й смачну піцу та пиріжки.

Інгредієнти

  • Свіжі дріжджі – 20 г (або сухі 5 г)
  • Вода (кімнатної температури) – 500 мл
  • Сіль – 1 ч. ложка
  • Цукор – 1 ч. ложка
  • Пшеничне борошно – 800 г
  • Рослинна олія – 2 ст. ложки + для змащування рук
Зробила ароматні пишки та піцу на сковороді

Покроковий рецепт

Підготувати необхідні продукти. Подрібнити свіжі дріжджі руками. Додати воду кімнатної температури, цукор і сіль. Перемішати всі інгредієнти до розчинення дріжджів та кристалів цукру.

До розчинених дріжджів додати просіяне пшеничне борошно та замішати спочатку кухонною лопаткою, а потім руками. Перенести тісто на робочу поверхню, додати рослинну олію без запаху і продовжити замішувати (воно повинно вийти м’яким і нелипким). Змастити миску олією та помістити туди замішане тісто. Накрити харчовою плівкою, а зверху кухонним рушником і залишити на 1 годину для активації дріжджів.

Після цього змастити робочу поверхню олією, перенести на неї тісто, злегка обім’яти й поділити на 6 однакових частин. Для зручності сформувати кожен шматочок в кульку. Розподілити поверхню кульок невеликою кількістю рослинної олії та залишити на 10 хвилин.

Змастити руки та качалку олією, розкачати першу заготовку в корж розміром сковороди, в якій “пишка” буде готуватися. Так само приготувати коржі з решти тіста. Добре розігріти сковороду й обсмажити коржі на середньому вогні з обох сторін до золотистого кольору. Смачного!