Рибу більше не смажу! Подруга з Індії навчила, як смачно готувати скумбрію: тепер це мій улюблений рецепт

Скумбрія за цим рецептом виходить дуже ніжною, соковитою і пряною. Страва виходить не лише смачною, а й має ефектний вигляд і з легкістю прикрасить ваш святковий стіл.

Скумбрія – дуже смачна і відносно бюджетна риба, тому і є популярною в нашій країні. Ця риба не має багато кісток і досить жирна, тому її готують багатьма способами: солять, коптять, запікають, тушкують.

Пропонуємо до вашої уваги дуже цікавий рецепт запеченої скумбрії. Рибка виходить дуже соковитою і ніжною.

Необхідні інгредієнти:

  • скумбрія – 2 шт;
  • олія рослинна – 2 ст.л;
  • лимонний сік – 2 ст.л;
  • соєвий соус – 2 ст.л;
  • сухий імбрий – 0,5 ч.л;
  • паприка – 1 ст.л;
  • сіль, перець за смаком.

Спосіб приготування:

Скумбрію промиваємо, зрізаємо всі плавники і розділяємо на філе. З внутрішньої частини філе прибираємо чорні плівки та видаляємо кісточки.

Рецепт соковитої та ніжної запеченої скумбрії по-індійськи
Рецепт соковитої та ніжної запеченої скумбрії по-індійськи

Готуємо маринад. У мисці змішуємо олію, соєвий соус, лимонний сік, сіль, перець, сухий імбир та паприку. Все перемішуємо до однорідності. Готовим маринадом змащуємо філе скумбрії з двох сторін і залишаємо рибку маринуватися мінімум на 10 хвилин.

Далі кожне філе потрібно розділити вздовж навпіл, щоб вийшли довгі смужки. Скручуємо ці смужки у рулетик і протикаємо шпажкою. Нанизуємо стільки рулетиків з риби на шпажку, скільки поміститься.

Рецепт соковитої та ніжної запеченої скумбрії по-індійськи
Рецепт соковитої та ніжної запеченої скумбрії по-індійськи

Викладаємо шпажки з рибою у форму для випікання і ставимо у зарання розігріту духовку запікатися при температурі 200 градусів 15-20 хвилин.

На цьому етапі важливо не пересушити рибу, не варто тримати її у духовці довше 20 хвилин.

Рецепт соковитої та ніжної запеченої скумбрії по-індійськи
Рецепт соковитої та ніжної запеченої скумбрії по-індійськи

Готову рибку подаємо до столу гарячою разом з гарнірами з картоплі, чи рису, або свіжими овочами. Скумбрія за цим рецептом виходить дуже ніжною, соковитою і пряною. Крім того, вона дуже ефектно виглядає і має дуже гарний золотистий колір. Таку рибку можна приготувати на свято, чи романтичну вечерю.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Завжди готую цей салат на Великдень: смачний рецепт, який вже став традиційним на моєму столі. Дуже легкий

Цей ситний, ніжний і соковитий салат стане зіркою вашого Великоднього столу. З простих продуктів та без зайвого клопоту виходить справжня смакота.

Такий десерт не знайдеш навіть у ресторанах: шоколадний пиріг з абрикосами. Секрет в особливому тісті

Усі ми любимо випічку. Без смачного шоколадного десерту не можна уявити затишний сімейний вечір. Сьогодні ми підготували простий рецепт шоколадного пирога з абрикосами, який сподобається кожному.

Такого ще не бачила. Готується просто, а дивує навіть професіоналів: рецепт відкритих пельменів на сковороді

Пельмені - це знайома всім, проста і смачна страва. Але навіть їх можна приготувати креативно і незвично. Сьогодні ми підготували рецепт відкритих пельменів у ніжному тісті. Сподобається кожному.