Якщо у вас є молоко і розчинна кава, приготуйте цей приголомшливий десерт: без духовки, желатину і клопоту

Якщо ви любите каву, цей десерт вам точно сподобається. Він дуже ніжний, легкий та повітряний та має приємну кавову нотку. Готується десерт швидко та просто.

Кава – один із найбільш вживаних напоїв у світі. Існує багато різновидів кавових напоїв: еспресо, американо, капучино та інші. Та з кави можна робити не лише напої, а й десерти.

Пропонуємо до вашої уваги дуже цікавий і смачний кавовий десерт. Він складається з двох основних інгредієнтів – молоко та розчинна кава, та з кількох допоміжних – цукор, крохмаль і чорний шоколад. Десерт готується просто, а смак у нього шедевральний.

Необхідні інгредієнти:

  • молоко – 500 мл;
  • розчинна кава – 1 ст.л;
  • цукор – 3 ст.Л;
  • крохмаль – 2 ст.л;
  • темний шоколад – 50 г.

Для кавової піни:

  • розчинна кава – 2 ст.л;
  • цукор – 2 ст.л;
  • окріп – 2 ст.л.

Спосіб приготування:

У сотейник або каструлю з товстим дном всипаємо цукор, крохмаль і розчинну каву та перемішуємо. Додаємо до сухих інгредієнтів трохи молока із загальної кількості і перемішуємо вінчиком, щоб не було грудочок крохмалю. Доливаємо у цю суміш молоко, яке залишилось і знову перемішуємо. Цукор та крохмаль мають розчинитися в молоці, а кава буде плавати нерозчиненою.

Рецепт ніжного і повітряного десерту з молока і розчинної кави
Рецепт ніжного і повітряного десерту з молока і розчинної кави

Ставимо сотейник на вогонь і нагріваємо постійно помішуючи. Коли кава розчинеться у рідина стане однорідною, додаємо дрібно нарізаний темний шоколад і продовжуємо варити суміш, постійно помішуючи. При закипанні маса має загустіти. Після закипання дайте десерту проваритися ще хвилину на повільному вогні і не забувайте його перемішувати.

Рецепт ніжного і повітряного десерту з молока і розчинної кави
Рецепт ніжного і повітряного десерту з молока і розчинної кави

Розливаємо крем по креманкам і охолоджуємо. На цьому етапі десерт вже готовий, та його можна прикрасити ще дуже смачною кавовою піною.

Для приготування кавової піни у мисці змішайте розчинну каву, цукор та кип’яток. Починайте мішти цю суміш вінчиком з високою інтенсивністю, або скористайтеся капучинатором для збивання молока. Має вийти густа та щільна піна.

Рецепт ніжного і повітряного десерту з молока і розчинної кави
Рецепт ніжного і повітряного десерту з молока і розчинної кави

Прикрасіть цією піною десерт і подавайте цю кавову смакоту до столу.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Люблю на застілля готувати запіканки. Це завжди поживно та швидко: картопля з курячою грудкою під сиром

Коли настає час вибору гарячої страви для столу, хочеться знайти щось смачне, ситне і водночас просте в приготуванні. Картопляна запіканка з курячою грудкою під сиром – це саме той ідеальний вибір.

Краще дивитись на зморшки, ніж піти до хірурга: Марічка Падалко, Соломія Вітвіцька проти пластики обличчя?

Дві українські телеведучі, Марічка Падалко та Соломія Вітвіцька, демонструють, що природна краса та зрілість можуть бути настільки ж привабливими, як і молодість, повернена пластичними операціями.

Коли я печу італійське печиво з яблуками та горіхами, то діти чергують на кухні: розлітається ще гарячим

Італійська кухня відома своїми неперевершеними десертами, що підкорюють серця гурманів по всьому світу. Одним із таких кулінарних шедеврів є м'яке печиво з яблуками та волоськими горіхами.