Тільки так тепер сало і солю. Усі думають, що це копчене чи покупний бекон: сало в банці. Його завжди мало

Сало за цим рецептом виходить м'яким, не дуже солоним і помірно пряним. Витримавши головний продукт у банці в часниковому розсолі 5 днів, отримаєте перекус на будь-який випадок життя.

Вам знадобиться:

  • 500 г свіжого сала;
  • 400 мл води;
  • 35 г солі;
  • 25 мл оцту;
  • 1 ч.лож. суміші перців;
  • 5 горошків чорного перцю;
  • 3 лаврових листи;
  • 4 зубці часнику;
  • 1 ч.лож. хмелі-сунелі;
  • 1 дрібка сухої гірчиці.
Сало в банці з часниковим маринадом

Для приготування сала в банці підійде будь-який продукт. Аби тільки був свіжим та якісним – білого чи світло-рожевого кольору, з нейтральним запахом та м’якою шкуринкою без щетини.

Зубці часнику обчистьте, промийте, наріжте впоперек на тонкі слайси. Саме у такому вигляді овоч передасть аромат салу найкраще.

Сало в банці з часниковим маринадом

Приготуйте маринад. Закип’ятіть воду у каструльці. Потім вогонь прикрутіть до середнього. Всипте сіль, спеції та ретельно перемішайте. Сіль має розчинитися повністю. Зніміть з плити. Влийте оцет. Додайте нарізаний часник. Залиште, щоб маринад повністю прохолонув.

Тим часом підготуйте сало. Шматочок ретельно промийте, обітріть паперовим рушником. Гострим ножем з широким лезом обчистьте сало зусібіч від верхнього шару. Розріжте на 5 частин, щоб зручніше було класти до банки.

Сало в банці з часниковим маринадом

Слоїка вистачить на 1,5 л. Можете взяти й 2-літровий або розкласти шматочки по півлітрових баночках. Банку вимийте, простерилізуйте. Залийте в середину окріп дуже тоненьким потічком, не торкаючись стінок. Вода має зайняти чверть об’єму склотари. Накрийте кришкою та залиште на 10 хвилин. Воду злийте, а банка позбудеться мікробів.

Сало в банці з часниковим маринадом

Складіть до слоїка шматочки сала, залишаючи проміжки між ними. Утрамбовувати не потрібно. Залийте холодним маринадом. Закрийте щільно кришкою. Поставте до холодильника на 5 діб.

За 2,5 дні дістаньте банку й перемішайте вміст. Потім знову закрийте й поверніть на холод. Коли сало замаринується, злийте розсіл. Дістаньте шматочки сала, просушіть і можете знімати пробу. Все, що не з’їсте, заморозьте й діставайте в міру потреби.

Популярне

Схожі статті

Ароматні булочки з яблуками на сковороді: чоловік після роботи поспішає додому на них. Балую таким не часто

На сніданок чи для перекусу можете насмажити яблучних булочок. Продукти для цього потрібні найпростіші. Робиться все дуже швидко. Натомість вироби виходять доволі оригінальними.

Легендарний торт “Прага” за домашнім рецептом. Неймовірно смачно: готую на замовлення, хоча може кожен

Від торта "Прага" неможливо відірватися. Якщо зробити десерт удома, то вийде ще кращий, аніж магазинний. Коржі шоколадні, трішки вологі, крем вершковий зі згущівкою та абрикосове варення.

Як зараз виглядає Алла Мазур, яку всі пам’ятають зіркою ТСН з каштановим каре: легенда телебачення змінилася

Усі ми знаємо Аллу Мазур, багато хто запам'ятав її з каштановим каре. Але як зараз виглядає легендарна ведуча ТСН, як і чому змінився її образ. Сьогодні ми розповімо саме про ці зміни її зовнішності.