Найпростіше універсальне тісто на кефірі для пиріжків: хоч з картоплею, хоч з повидлом – замішую тільки його

Кожен із нас любить пиріжки. Це всім знайома і смачна випічка. Але часом так не хочеться возитися з тістом. Сьогодні ми підготували рецепт простого і швидкого в приготуванні тіста на кефірі.

Пиріжки знайомі всім нам, як гарний перекус, який може бути й основною стравою. Мало хто любить довго возитися з тістом. Цей рецепт буде чудовим рішенням. Тісто готується дуже просто і швидко, а результат виходить смачним, повітряним і ніжним. Пиріжки з такою основою не змусять вас довго крутиться на кухні, але водночас порадують і нагодують усю родину.

Для приготування такого тіста нам знадобиться:

  • Борошно – 600 грамів
  • Кефір – 300 мілілітрів
  • Яйце – 1 штука
  • Цукор – 1,5 столові ложки
  • Сіль – 1 столова ложка
  • Сода – 1/2 столової ложки (+ оцет або сік лимона)
  • Рослинна олія – 4 столові ложки

Для початку беремо глибоку миску і просіваємо в неї борошно. Додаємо трохи солі та цукру, потім добре перемішуємо.

Тісто на кефірі
Тісто на кефірі

Окремо з’єднуємо рідкі інгредієнти: яйце, рослинну олію та кефір. Перемішуємо їх до однорідної консистенції та вливаємо до сухих інгредієнтів, які завчасно приготували, і знову акуратно перемішуємо, щоб вийшло однорідне тісто. Обов’язково потрібно погасити соду оцтом або соком лимона і додати її в миску.

Ретельно вимішуємо тісто, щоб воно стало пружним і гладким. Потім даємо йому “відпочити” під харчовою плівкою хвилин 15-20. У цей час вже можна підготувати начинку для майбутніх пиріжків.

Викладаємо тісто на робочу поверхню, одразу присипаємо його борошном з усіх боків і розкатуємо. Вирізаємо заготовки для пиріжків і викладаємо у центр кожної начинку. Акуратно заліплюємо краї, щоб сформувати пиріжки. Смажимо їх на рослинній олії до отримання рум’яної скоринки.

Смачні пиріжки на простому тісті готові!

Популярне

Схожі статті

Дружина Віктора Павліка Катя Репяхова показала племінницю, яка стала захисницею: “В добру дорогу, рідна”

Нещодавно дружина популярного співака Віктора Павліка, відома блогерка Катя Репяхова вирішила поділитися зі своїми шанувальниками новиною — її племінниця стала захисницею.

Шеф-кухар із культового ресторану розкрив свій секрет соковитих свинячих стейків: легкий рецепт із начинкою

Свинячі стейки з начинкою — страва, яка приносить багатьом не тільки насолоду від їжі, але й справжню радість від кулінарного відкриття, від емоційного враження, яке вона залишає.

Куди поділась улюблениця Оксани Байрак та акторка в минулому Анастасія Зюркалова: тепер офіціантка у Канаді

Як відомо, доля — мінлива леді, що грає людиною завжди. Ось і улюбленицю режисерки жіночих серіалів Оксани Байрак Анастасію Зюркалову вона не оминула своїми "американськими гірками".