Беру 2 банани, трішки какао та жодного грама цукру: за 5 хв замішую, 45 випікаю. ПП-десерт на радість талії

Поласувати шоколадним десертом можна навіть гладким, якщо приготувати без цукру. Пиріг із бананом та шоколадом після випікання у духовці стає м'яким і пористим. На замішування тіста піде 5 хвилин.

Вам знадобиться:

  • 50 г гіркого шоколаду;
  • 40 г какао;
  • 2 банани;
  • 2 яйця;
  • 1 ч.лож. розпушувача.
Шоколадно-банановий ПП пиріг без борошна

Шоколадний ПП брауні з бананом готується в духовці. Банани позбавте шкуринки й поламайте на шматочки. Закладіть у чашу блендера. Туди ж вбийте яйця, всипте какао та розпушувач.

Подрібніть інгредієнти, щоб маса стала гладенькою – шматочків бананів не повинно бути видно, а яйця мають гарненько збитися. Перелийте тісто у форму для запікання, вистелену пергаментом. Достатньо буде діаметру 14-16 см.

Шоколадно-банановий ПП пиріг без борошна

Духовку увімкніть, коли приступите до приготування тіста, щоб розігрілася до 170 градусів. Випікайте близько 45 хвилин. Духовки печуть по-різному, тому за 40 хвилин перевірте готовність пирога. Проткніть дерев’яною шпажкою.

Шоколадно-банановий ПП пиріг без борошна

Якщо витягнули вологу, але чисту паличку, і шматочки тіста не прилипли, значить, брауні готовий. Дістаньте пиріг із духовки, попервах залишивши у формі. Прикрасьте шматочками шоколаду. За 2-3 хвилини він розтане. Тоді зможете рівномірно розподілити глазур по всій поверхні.

Шоколадно-банановий ПП пиріг без борошна

За бажанням, можете розтопити шоколад на водяній бані й полити ще гарячий пиріг. Коли брауні прохолоне, витягніть його з форми. Перекладіть на пласке блюдо й подавайте до столу.

Залежно від того, як ви збили яйця, шоколадний пиріг вийде або дрібнопористим, або грубопористим. Але неодмінно буде м’яким та повітряним. Тож чаювання з насолодою забезпечене.