З’Їдять за хвилину. Смачна і ефектна закуска на святковий стіл зі звичайного буряка: дуже простий рецепт

Ця закуска з буряка виходить не лише дуже смачною, а й має ефектний та яскравий вигляд і прикрасить будь-який святковий стіл. До вашої уваги бурякові млинці з сирною начинкою.

Буряк – смачний та корисний коренеплід, з якого готують багато різноманітних страв. Борщ, Вінегрет, Шуба, різні намазки і навіть аджика – все це готують зі звичайного буряка.

Пропонуємо до вашої уваги ще один вдалий рецепт закуски з буряка, яка вам обов’язково сподобається. Яскраві бурякові млинці у поєднанні з сирною начинкою – це справжня смакота.

Необхідні інгредієнти:

для млинців:

  • буряк варений – 250 г;
  • яйця – 2 шт;
  • молоко – 200 мл;
  • крохмаль – 100 г;
  • олія – 2 ст.л;
  • сіль – 0,5 ч.л.

Для начинки:

  • сир кисломолочний жирний – 200 г;
  • крем сир – 150 г;
  • сіль – дрібка;
  • часник – 2 зуб.

Спосіб приготування:

Для початку приготуємо тісто для млинців. Відварений буряк натираємо на найдрібнішу тертку, на якій зазвичай натирають картоплю на деруни. До натертого буряка додаємо 2 яйця, сіль та олію. Все ретельно перемішуємо до однорідності.

Коли маса стане однорідною, додаємо крохмаль і перемішуємо вінчиком, щоб не було грудочок. Далі поступово додаємо молоко і вимішуємо вінчиком. Має вийти яскраве, однорідне тісто без грудочок.

Рецепт смачної і ефектної закуски з буряка і сиру на святковий стіл
Рецепт смачної і ефектної закуски з буряка і сиру на святковий стіл

Смажимо млинці на розігрітій сковорідці. Перед першим млинцем, змастіть пательню тонким шаром олії, а далі печіть млинці без олії.

Перед тим, як смажити кожен млинець, треба перемішувати тісто, адже буряк буде опускатися на дно миски. Випікаємо тонкі млинці на вогні вище середнього з двох сторін. Млинці охолоджуємо.

Рецепт смачної і ефектної закуски з буряка і сиру на святковий стіл
Рецепт смачної і ефектної закуски з буряка і сиру на святковий стіл

Готуємо начинку. Для цього у миску перекладаємо кисломлочний сир з жирністю не менше 5 %. Обирайте сир пастоподібний без грудочок, а якщо ваш сир пластівцями, то пробийте його погружним блендером. До кисломолочного сиру додаємо крем-сир, дрібку солі і вичавлюємо часник. Перемішуємо начинку до однорідності.

Змащуємо сирною начинку млинець по всій площині і загортаємо млинець у рулетик. Так робимо зі всіма заготовками.

Рецепт смачної і ефектної закуски з буряка і сиру на святковий стіл
Рецепт смачної і ефектної закуски з буряка і сиру на святковий стіл

Готові рулетики ріжемо на менші частини і подаємо на стіл.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Найяскравіший у світі торт “Королівський рубін” можна приготувати навіть на весілля: красиво та святково

У світі кулінарії існують деякі творіння, які вражають не лише смаком, але й виглядом. Один з таких десертів — найяскравіший у світі торт "Королівський рубін".

Де зараз Дмитро Ступка: нащадок легендарного Богдана любить батьківщину здалека та показує свою нову кохану

Останнім часом в українському суспільстві відчутною є нестача толерантності до тих українських чоловіків, хто обрав іншу країну для життя. У цьому контексті однією з цікавих фігур став Дмитро Ступка.

Ектор Хіменес-Браво з “МастерШеф” показав фото з найріднішою людиною: жінка виявилась дуже схожою на нього

Відомий шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво поділився зворушливим фото з найріднішою для себе людиною. Шанувальники відзначили схожість кулінара з мамою.