З цим тістом тонкі млинці виходять смачні та ніколи не порвуться: всі, хто пробував тепер випрошують рецепт

Приготувати тонкі та ароматні млинці інколи може здаватися завданням із зірочкою. Проте завдяки правильному підбору інгредієнтів та техніці, смаження млинців можна перетворити у приємну справу.

Млинці – це не просто страва, це символ домашнього затишку та родинного свята. Але чи не було такого моменту, коли ви з гордістю подавали млинці на стіл, але памʼятали, як намучились з ними, бо вони розривалися під час смаження? Ми розкриємо вам секрет створення ідеальних тонких млинців, які ніколи не рвуться завдяки ідеальному тісту та техніці приготування.

Рецепт тіста з яким млинці не рвуться при смаженні
Рецепт тіста з яким млинці не рвуться при смаженні

Інгредієнти:

  • Пшеничне борошно – 1,5 склянки
  • Яйця – 2 шт.
  • Молоко – 2 склянки
  • Кип’яток – 1/2 склянки
  • Сіль – 1/2 ч.л.
  • Цукор – 1 ст.л.
  • Вершкове масло – 3 ст.л. (розтоплене)
  • Рослинна олія  – для змащування сковорідки

Приготування:

У глибокій мисці перемішайте пшеничне борошно, яйця, молоко, сіль та цукор. Збивайте інгредієнти вінчиком чи міксером до отримання однорідної консистенції без комочків. Додайте розтоплене вершкове масло та вливайте крутий кипʼяток тонким струмочком, постійно помішуючи. Так тісто завариться та стане міцнішим при смаженні.

Після цього тісто залиште на 15-20 хвилин, щоб всі інгредієнти добре скріпилися між собою та тісто стало більш еластичним. Добре розігрійте сковорідку на середньому вогні. Змастіть її рослинною олією та налийте  невелику кількість тіста на гарячу сковорідку. Розподіліть його по всій поверхні, роблячи круглі рухи зліва направо.

Як приготувати смачні, тонкі млинці
Як приготувати смачні, тонкі млинці

Зачекайте, поки млинець стане золотистим знизу, а краї піднімуться. Потім обережно переверніть його та підсмажте ще кілька секунд з іншого боку.

Повторюйте цей процес з рештою тіста, змащуючи сковорідку олією за потреби. Стежте, щоб тісто було розподілено тонко та рівномірно. Смажені млинці готові! Подавайте їх гарячими з улюбленими начинками або просто полийте медом та сметаною.

Завдяки заварюванню тіста та добре розігрітій сковороді млинці більше не будуть рватися при смаженні, а ви зможете пригостити родину смаколиками не простоявши коло плити весь день.

Популярне

Схожі статті

Кефір, борошно і грудочка фаршу: рецепт ніжного і соковитого заливного пирога з м’ясом – розлітається на ура

Використавши мінімальну кількість продуктів, ви зможете приготувати дуже смачний і ситний пиріг з м'ясом. Рецепт простий, а результат – приголомшливий.

Раніше замовляла цю закуску в ресторанах, а тепер навчилася готувати вдома: хрумкі сирні палички в паніровці

Смачні сирні палички можна без зайвого клопоту приготувати вдома. Вони чудового підійдуть у якості закуски для застілля, або як перекус діткам. Все що треба, ще правильний рецепт та 15 хвилин часу. 

Місце зустрічі змінити не можна:
 Каменських покинула Україну і обʼявилася в Маямі, де Влад Яма вже місцевий

Настя Каменських приїхала до сонячного Маямі, де зараз проживає хореограф Влад Яма із сімʼєю. Яка причина візиту співачки в Америку? Хоче підкорити нові горизонти?