“Наливні” пиріжки без ліпки: найпростіший рецепт без заморочок. Руки чисті, і ще й гора смакоти на столі

Якщо скуштувати домашніх пиріжечків хочеться, а місити тісто та ліпити вироби – ні, то є вихід: зробити наливні пиріжки. Вмочати руки в тісто не доведеться, а на смак вони не відрізнятимуться.

Вам знадобиться:

  • 500 мл кефіру;
  • 1 ч.лож. солі для тіста;
  • 2 ч.лож. цукру;
  • 1 ч.лож. соди;
  • 500 г борошна.

Для начинки:

  • 300 г фаршу;
  • 1 цибулина;
  • 0,5 ч.лож. чорного меленого перцю;
  • 0,5 ч.лож. солі для фаршу;
  • 1 пучок зелені;
  • 3 ст.лож. олії.
Наливні пиріжки з м’ясним фаршем без ліплення

Змеліть будь-яке м’ясо на фарш за допомогою м’ясорубки чи блендера. Викладіть його в глибоченьку мисочку. Додайте цибулину, яку попередньо обчистьте й натріть на тертушці.

Всипте подрібнену зелень кропу та додайте улюблені спеції. Посоліть і поперчіть фарш. Ретельно перемішайте інгредієнти ложкою. Начинка готова. Поки що її відставте вбік і беріться за приготування тіста.

Наливні пиріжки з м’ясним фаршем без ліплення

У велику миску влийте кефір. Посоліть. Всипте цукор і соду. Перемішайте. Борошно просійте. Додавайте потроху до кефіру, щоразу перемішуючи масу. Можливо, в тісто піде трішки менше борошна.

Дивіться за консистенцією. Тісто має бути густеньким та тягучим. Накрийте його харчовою плівкою і відставте на 20 хвилин. Після цього тісто перемішувати вже не можна.

Наливні пиріжки з м’ясним фаршем без ліплення

Поставте на вогонь пательню, щоб нагрівалася. Влийте трішки олії. Коли закипить, починайте викладати ложкою тісто, немов збирається робити оладки. З фаршу скатайте кульки, які потім сплюсніть долонями. Отримані шайбочки викладайте зверху тіста.

Наливні пиріжки з м’ясним фаршем без ліплення

Трішки притисніть до тіста. Зверху додайте ще по ложці кефірно-борошняної суміші. Фарш має бути повністю перекритий. Коли пиріжки знизу стануть рум’яними, переверніть їх і підсмажте з іншого боку.

Щоб фарш просмажився до готовності, накрийте сковорідку кришкою. Готові наливні пиріжки викладіть на паперовий рушник. Коли зайвий жир всотається, перекладайте на тарілку й подавайте до столу.

Популярне

Схожі статті

Без хімії! Як красиво пофарбувати яйця на Великдень натуральним барвником – “золоті” крашанки

Крашанки – обов'язковий атрибут Великодня, який готує кожна українська господиня перед святом. Як пофарбувати яйця без штучних барвників в домашніх умовах – читайте далі.

Схоже, пари перебувають на межі розлучення: частенько сваряться вдома Дорофєєва, Остапчук та Єфросиніна

Здається, що ці сімейні пари живуть у мирі та злагоді. Та, виявляється, в родинах Дорофєєвої, Остапчука та Єфросиніної час від часу не все так гладко. Невже невдовзі станеться розлучення?

Готую вишуканий десерт за 15 хвилин: мій фондан запечений ззовні із рідкою шоколадною начинкою в середині

Для романтичної вечері цей гарячий десерт із морозивом підійде якнайкраще. Шоколадний фондан із рідкою начинкою має нереальний смак, тому запам'ятається надовго.