Для млинців та оладок готую чудове тісто “Все по 1”: рецепт навіть записувати не треба – легко запам’ятати

Млинці та оладки – ідеальний сніданок на всі випадки життя. З цим універсальним тістом ви зможете готувати як тонкі, так і товсті млинці і навіть пишні оладки.

В рецепті приготування універсального тіста для млинців і оладок все настільки просто, що його навіть записувати не треба, бо пропорцію легко запам’ятати. Вам не знадобляться ваги і мірна склянка.

Необхідні інгредієнти:

  • борошно пшеничне – 1 велика чашка (до 350 мл);
  • яйця – 1 шт (беріть велике);
  • цукор – 1 ст.л;
  • сіль – 1 дрібка.

Це основа для тіста і на млинці, і на оладки.

Для товстих млинців ще додаємо:

  • розпушувач – 1 ч.л;
  • холодне молоко – 1 чашка.

Для тонких млинців з дірочками до основи з борошна, яйця, цукру і солі додаємо 1 чашку холодного кефіру, 1 чашку холодного молока, 1 столову ложку олії і 1 неповну чайну ложку соди.

Для приготування пишних оладок, крім основних інгредієнтів:

  • холодний кефір – 1 чашка;
  • олія рослинна – 1 ст.л;
  • сода – 1 неповна ч.л.

Спосіб приготування:

Почнімо з товстих млинців. В глибоку миску висипаємо борошно, цукор, сіль, вбиваємо яйце, додаємо розпушувач і невеликими порціями вливаємо молоко. Все ретельно перемішуємо і можна смажити.

На добре розігріту сковороду з олією виливаємо трохи більше половини черпака при середньому або трохи менше вогні. Смажимо з обох сторін. Виходять дуже ніжні та пухкі товсті млинці, які добре смакують з медом.

Рецепт універсального тіста для приготування млинців і оладок
Рецепт універсального тіста для приготування млинців і оладок

Тепер приготуємо тонкі млинці з дірочками. До основи з борошна, цукру, солі та яйця вливаємо поступово холодний кефір, перемішуємо вінчиком, додаємо трохи менше чайної ложки соди і ще раз перемішуємо. Тісто почне пінитися – це реакція соди. Потім вливаємо в тісто чашку молока, столову ложку олії, перемішуємо до зникнення грудочок.

Смажимо тонкі млинці на сковороді, змащеній маслом, на середньому вогні. Млинці виходять неймовірно красивими, ніжними, з дірочками.

Рецепт універсального тіста для приготування млинців і оладок
Рецепт універсального тіста для приготування млинців і оладок

Якщо хочеться оладок, то в універсальну основу для тіста додаємо чашку кефіру, перемішуємо, олію, соду і знову все змішуємо. Тісто почне збільшуватися в об’ємі.

На гарячу сковороду з олією виливаємо по 2 столові ложки тіста, накриваємо кришкою і смажимо на слабкому вогні до рум’яності з обох боків.

Рецепт універсального тіста для приготування млинців і оладок
Рецепт універсального тіста для приготування млинців і оладок

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Подала цю страву на стіл та здивувала всіх гостей: курячі стегенця, запечені з апельсинами. А пахне як!

Приготувати золотисті на ароматні курячі стегенця можна взявши стиглі апельсини та маринад на основі апельсинового соку. Мʼясо виходить ніжним, дуже смачним та просто тане у роті.

Без хімії! Як красиво пофарбувати яйця на Великдень натуральним барвником – “золоті” крашанки

Крашанки – обов'язковий атрибут Великодня, який готує кожна українська господиня перед святом. Як пофарбувати яйця без штучних барвників в домашніх умовах – читайте далі.

Схоже, пари перебувають на межі розлучення: частенько сваряться вдома Дорофєєва, Остапчук та Єфросиніна

Здається, що ці сімейні пари живуть у мирі та злагоді. Та, виявляється, в родинах Дорофєєвої, Остапчука та Єфросиніної час від часу не все так гладко. Невже невдовзі станеться розлучення?