Ситна холодна закуска на святковий стіл: печінковий рулет із вершковою начинкою. Для бутербродів – ідеально!

Ніжний, смачний, ситний та красивий у розрізі – печінковий рулет із вершковою начинкою. Про покрокове приготування – читайте в нашому матеріалі.

Пропонуємо рецепт печінкового рулету, який стане відмінною закускою на святковому столі й неодмінно сподобається навіть тим, хто не в захваті від страв із печінки. Така закуска готується просто та з доступних продуктів. Розглянемо рецепт детальніше.

Інгредієнти

  • Куряча печінка – 0,5 кг
  • Яйця – 3 шт.
  • Пшеничне борошно – 100 г
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Зелень кропу – пучок
  • Вершковий сир – 200 г
  • Сіль – дрібка
  • Мускатний горіх – до смаку
Печінковий рулет із вершковою начинкою
Печінковий рулет із вершковою начинкою

Покроковий рецепт

Підготувати необхідні інгредієнти. Подрібнити курячу печінку з цибулею за допомогою блендера або м’ясорубки. В окрему миску розбити яйця, збити їх вінчиком до однорідності й додати яєчну суміш до печінки. Посолити та додати мускатний горіх. Добре перемішати всі компоненти вінчиком. До печінкової маси поступово додавати пшеничне борошно й замішувати тісто вінчиком.

Застелити деко пергаментом і змастити рослинною олією або вершковим маслом. На підготовлене деко викласти печінкове тісто, рівномірно розподіливши кухонною лопаткою. Відправити в розігріту духовку при температурі 180 градусів на 15-20 хвилин.

Для приготування начинки дрібно нарізати зелень кропу та помістити в глибоку тарілку. Додати вершковий сир і розтерти його з кропом. Натерти на дрібній терці свіжу моркву, обсмажити на сковороді та забрати з плити. Готову випічку скрутити в рулет і залишити повністю вистигати.

Змастити охолоджений корж вершковою начинкою, а на край, поверх начинки, викласти обсмажену моркву та щільно загорнути, формуючи рулет. Прибрати в холодильник на 2-3 години для просочення. Готовий рулет нарізати на шматочки й подавати до столу. Смачного!

Популярне

Схожі статті

Місце зустрічі змінити не можна:
 Каменських покинула Україну і обʼявилася в Маямі, де Влад Яма вже місцевий

Настя Каменських приїхала до сонячного Маямі, де зараз проживає хореограф Влад Яма із сімʼєю. Яка причина візиту співачки в Америку? Хоче підкорити нові горизонти?

Анастасії Приходько і Костянтину Меладзе приписали дуже близькі стосунки: співачка спантеличена не на жарт

Анастасії Приходько вже 37 років, але артистка не може жити без скандалів. Говорили про зірку різне. Тепер Настю назвали позашлюбною донькою Костянтина Меладзе.

Українсько-американська красуня: як виглядає єдина дочка Володимира Кличка, яка росте справжнім ангелочком

Відомий український боксер Володимир Кличко – батько-одинак. Свою 9-річну доньку Кайю-Євдокію чоловік виховує в Україні, в той час, як матір дитини живе в США.