Лінива, але дуже смачна запіканка з лаваша, сиру та заливки: смачніше, ніж хачапурі. Ділюсь ходовим рецептом

Сирний пиріг із лаваша, який підкорить з першого шматочка! Розповідаємо, як швидко приготувати ситне та смачне частування до будь-якого столу.

Ароматний пиріг із лаваша дуже просто приготувати вдома. Готується він за лічені хвилини та з кількох продуктів. Складіть пиріг, відправте в духовку, а після випікання насолоджуйтеся смаком тонкого тіста з сирною начинкою.

Інгредієнти

  • Лаваш – 1 упаковка
  • Кисломолочний сир 5% – 350 г
  • Твердий сир (сулугуні) – 200 г
  • Зелень кропу або петрушки – пучок
  • Яйця – 3 шт.
  • Сметана – 3 ст. ложки
  • Сіль – до смаку
  • Кефір 2.5% – 300 мл
Смачна запіканка з лаваша, сиру та заливки
Смачна запіканка з лаваша, сиру та заливки

Приготування

Спершу слід приготувати начинку. Для цього в глибоку миску помістити кисломолочний сир і розтерти його виделкою. Натерти сир сулугуні на грубій терці та додати 2/3 до кисломолочного сиру. Подрібнити зелень кропу або петрушки, додати в миску до сирів і добре перемішати.

Для приготування заливки в окрему посудину розбити яйця та збити їх вінчиком до однорідного стану. До цієї суміші додати сметану, кефір і сіль. Перемішати всі компоненти вінчиком.

Вирізати з лаваша 2 кружечки розміром форми для випікання. Залишені обрізки нарізати невеликими шматочками. Першим кружечком лаваша застелити дно форми. Влити трохи заливки, розподіливши ложкою. Зверху рівномірно викласти половину начинки. За бажанням її можна посолити. Поверх начинки полити кількома ложками заливки.

Наступним шаром викласти шматочки лаваша, які залишилися з обрізків. Полити заливкою. Зверху розподілити залишену начинку та знову полити заливкою. Поділити кружечок лаваша на 6 трикутників, як на фото, й накрити ними майбутню випічку. Полити залишеною заливкою та рівномірно посипати тертим сиром.

Відправити в духовку при температурі 180 градусів. Випікати протягом 25-30 хвилин. Готовому пирогу дозволити охолодитися, нарізати на порційні шматочки та подавати до столу. Смачного!

Популярне

Схожі статті

Животик такий, що на двійню схоже: вагітна Джамала вийшла в люди
перед самими пологами (ФОТО)

Співачка Джамала часто ділиться з фанатами світлинами з округлим животиком, щоб публіка могла розділити з нею цю радість. Проте артистка не сидить вдома, а продовжує плідно працювати.

Аромат відчувається за кілометр: мій секрет найзапашнішого бульйону на суп чи борщ. Варю як професіонали

Бульйон - проста і смачна страва. Вона чудово підходить як основа для супу, борщу і багато чого іншого. Також чудова самостійна страва. Сьогодні ми підготували рецепт ароматного курячого бульйону.

Дантес не ховає від Дорофєєвої своїх намірів на майбутнє з Кацуріною та її дітьми: створені одне для одного

Володимир Дантес привітав нову обраницю Дашу Кацуріну з днем народження та поділився романтичними світлинами з дівчиною. А чи привітав батько двох дітей та екс-чоловік Дашу зі святом?