Капуста смачніше м’яса. Навіть свекруха розхвалювала цей рецепт: ніжна і соковита запіканка з сиром

Така запіканка стане відмінним варіантом вечері і підійде навіть тим, хто худне. Страва виходить соковитою, ніжною та має яскравий смак і чудовий аромат.

Зараз у розпалі сезон молодої капусти, тому потрібно готувати з неї якомога більше страв. З молодої капусти можна робити не лише салати, а й гарячі страви. Пропонуємо до вашої уваги дуже смачний рецепт запіканки з капусти і м’яса. Страва виходить не лише смачною, а й корисною і не шкодить вашій фігурі. А готується вона дуже просто: все змішав і поставив у духовку.

Необхідні інгредієнти:

  • молода капуста – 500 г;
  • морква – 2 шт;
  • цибуля – 1 шт;
  • куряче філе – 500 г;
  • яйця – 3 шт;
  • сметана – 5 ст.л;
  • твердий сир – 200 г;
  • сіль, перець за смаком;
  • зелень.

Спосіб приготування:

Капусту шинкуємо тонкою соломкою і перекладаємо у глибоку миску. До капусти додаємо нарізану дрібним кубиком цибулю та натерту на дрібну тертку моркву.

Куряче філе потрібно нарізати невеликими кубиками і додаємо до інших інгредієнтів. Туди ж вбиваємо 3 яйця, додаємо 3 ложки сметани і додаємо натертий сир. З загальної маси сиру у саму запіканку додаємо 150 г і ще 50 г залишаємо, щоб посипати зверху.

Рецепт смачної та соковитої запіканки з молодої капусти
Рецепт смачної та соковитої запіканки з молодої капусти

Всю цу суміш потрібно добре посолити, поперчити, за бажанням можна додати сухий часник та паприку. Також додаємо суху або свіжу зелень. Все ретельно перемішуємо.

Форму для запікання змащуємо рослинною олією і викладаємо приготовлену суміш і злегка утрамбовуємо її. Зверху запіканку змащуємо сметаною і ставимо у розігріту духовку на 45 хвилин при температурі 180 градусів.

Рецепт смачної та соковитої запіканки з молодої капусти
Рецепт смачної та соковитої запіканки з молодої капусти

Після цього запіканку виймаємо, засипаємо натертим сиром і ставимо у духовку ще на 10 хвилин.

Готову запіканку подаємо до столу гарячою. Вона є самостійною стравою, тож доповнюти чимось її не потрібно. Та запіканка добре смакуватиме з гарніром із картоплі, чи рису.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Жанна Аркадіївна з “Моєї прекрасної няні” кинула олігарха і живе на одну пенсію: що сталося в житті акторки

Відома російська актриса Ольга Прокоф'єва відрізнилась не лише блискучою акторською кар'єрою, але й цікавим особистим життям. Що про все це відомо?

Без борошна і тіста: мої ходові цукерки для дієти – з ними навіть чоловік погодився схуднути за компанію

Такі цукерки принесуть організму лише користь і жодного зайвого грама, адже не містять глютену й цукру. Тож обов'язково спробуйте приготувати. Смакуватимуть не лише жінкам, а й іншим членами родини.

Секрет дізналася від кондитерів. Для медовика використовую тільки цей варіант: рецепт медового тіста

Усі ми любимо десерти і регулярно їх готуємо. Звичайне тісто часом набридає, але ж можна приготувати особливе. Сьогодні ми підготували рецепт медового тіста, яке підійде для будь-якої випічки.