Так готує моя бабуся: пісні котлети з 4-х інгредієнтів за давнім рецептом. Роблю своїм не тільки в піст

Якщо ви дотримуєтесь посту, не вживаєтет м'ясо з етичних міркувань, чи за станом здоров'я, або просто любите смачну та різноманітну їжу – цей рецепт для вас.

Існує багато варіантів приготування пісних котлет. Часто такі котлети готують на основі гречки, рису, чи картоплі і виходять вони аж зовсім не схожими на класичні котлети. Краще готувати пісні котлети з бобових культур, так вони виходять смачнішими і більш поживними, адже містять у своєму складі багато рослинних білків. Спробуйте приготувати котлети з червоної сочевиці і ви будете готувати їх не лише в піст. Вони виходять дуже смачними та ароматними. Зовні котлети хрумкі, а в середині ніжні.

Необхідні інгредієнти:

  • червона сочевиця – 1 склянка (280 г);
  • цибуля – 1 шт;
  • часник – 2 зуб.;
  • морква – 1 шт (невелика);
  • петрушка – 30 г;
  • томатна паста – 0,5 ст.л;
  • сіль, перець за смаком;
  • олія для смаження.

Спосіб приготування:

Червону сочевицю потрібно залити холодною водою мінімум на 2 години, а краще на ніч. Зливаємо з сочевиці воду і промиваємо її. Перекладаємо сочевицю у чашу блендера і додаємо до неї цибулю, часник, моркву, петрушку і томатну пасту. Збиваємо все блендером до однорідної структури.

Рецепт смачних пісних котлет з сочевиці
Рецепт смачних пісних котлет з сочевиці

До отриманого фаршу додаємо сіль та перець і ретельно перемішуємо. Фарш виходить щільним і добре ліпиться та тримає форму. Формуємо з сочевичного фаршу невеличкі котлетки і злегка її притискаємо, роблячи трохи пласкими.

Рецепт смачних пісних котлет з сочевиці
Рецепт смачних пісних котлет з сочевиці

Обсмажуємо котлети на рослинній олії з двох сторін. Вогонь робимо трішки менший середнього і кришкою пательню не накриваємо. Обсмажені котлети викладаємо на паперовий рушник, щоб прибрати зайву олію.

Готові котлети гарячими подаємо до столу. Вони мають хрумку скоринку, а в середині дуже смачні та ніжні. Такі котлети можна їсти і з гарнірами і з салатами, а також просто смакувати з улюбленим соусом.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Аромат відчувається за кілометр: мій секрет найзапашнішого бульйону на суп чи борщ. Варю як професіонали

Бульйон - проста і смачна страва. Вона чудово підходить як основа для супу, борщу і багато чого іншого. Також чудова самостійна страва. Сьогодні ми підготували рецепт ароматного курячого бульйону.

Дантес не ховає від Дорофєєвої своїх намірів на майбутнє з Кацуріною та її дітьми: створені одне для одного

Володимир Дантес привітав нову обраницю Дашу Кацуріну з днем народження та поділився романтичними світлинами з дівчиною. А чи привітав батько двох дітей та екс-чоловік Дашу зі святом?

Свекруха порадила у фаршировані перці замість рису додати дещо інше: з цим інгредієнтом набагато смачніше

Навіть до класичних рецептів можна внести унікальну родзинку та повністю оновити страву, всього лише замінивши один інгредієнт іншим. У нашому випадку ми готуємо фаршировані перці по-новому.